Mπορεί τα αυφά ποσέ να ακούγονται δύσκολα στην παρασκευή τους, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία πολύ εύκολη γαλλική συνταγή η οποία μπορεί να γίνει άριστο συνοδευτικό των γευμάτων σας, από το πρωινό μέχρι το δείπνο.
Υλικά:
4 αυγά
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο τηγάνι ή σε μία ρηχή κατσαρόλα 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό, 1 κουταλιά σούπας ξύδι και 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι. Mόλις πάρει βράση το νερό σπάμε τα αυγά ένα ένα μέσα σε ένα πιατάκι και τα αφήνουμε να "γλιστρήσουν" μέσα στο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά να ποσαριστούν για 3 ως 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει τοπ ασπράδι τους. Βράζουμε τα αυγά ποσέ από το νερό με κουτάλα και τα σερβίρουμε, αν θέλουμε, πάνω σε ζεστές βουτυρωμένες φρυγανιές. Kαλή επιτυχία...
queen