4 Ιουλ 2012

Διακοπές... στην τρίχα


Διακοπές... στην τρίχα

Οι ξένοιαστες διακοπές μάς χαλαρώνουν και μας χαρίζουν αυτή την -τόσο αναγκαία- αίσθηση χαλάρωσης. Και ξέρω καλά ότι δεν θέλετε να καταλήξετε να αγχώνεστε για... τρίχες. Ωστόσο, η ηλιοθεραπεία, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας εξασθενούν τα μαλλιά, τα αφυδατώνουν και τα κάνουν ευαίσθητα σε φθορές. Αυτό σημαίνει ότι με την επιστροφή σας, εκτός από αναμνήσεις και φωτογραφίες, θα έχετε και θαμπά μαλλιά, ξεθωριασμένα, με καταστραμμένες άκρες.
Αν σας προλάβαμε ενώ φτιάχνετε τη βαλίτσα σας, σας προτείνουμε να λάβετε τα μέτρα σας πριν από τις διακοπές. Σας βρίσκουμε ήδη εκεί; Ακολουθήστε τις απλές συμβουλές των ειδικών για να μην περάσετε όλες τις ημέρες (και τις νύχτες σας) με τα μαλλιά πιασμένα... κοτσίδα!

Λίγο πριν... 
Φροντίστε να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής καθημερινά, τουλάχιστον για ένα μήνα προτού πάτε διακοπές, ώστε να τα ενισχύσετε εκ των έσω.
Επισκεφτείτε ένα κομμωτήριο για μια θεραπεία ενυδάτωσης ή ξεκινήστε τρεις εβδομάδες πριν από τις διακοπές να εφαρμόζετε μόνες σας μάσκες βαθιάς φροντίδας και αναδόμησης κάθε 3 περίπου ημέρες.
Μην υπερβάλλετε με το χρώμα. Προτιμήστε ένα φυσικό χρωματικό τόνο πριν από τις διακοπές, καθώς τα μαλλιά θα ξεθωριάσουν με τον ήλιο, και αποφύγετε καθετί εκκεντρικό. Αν βάψετε τα μαλλιά σας μία εβδομάδα προτού φύγετε, κάντε μόνο τις ρίζες, για να μη φαίνεται η χρωματική διαφορά και το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο. Όσο για το βάψιμο κατά μήκος και στις άκρες, αφήστε το για μετά.

Λίγο μετά... 
Λόγω της πορώδους σύστασής τους, τα μαλλιά λειτουργούν ως ένα σφουγγάρι. Αυτό σημαίνει ότι απορροφούν το πρώτο υγρό με το οποίο έρχονται σε επαφή - και φυσικά το «απειλητικό» θαλασσινό νερό. Επίσης, για να αποφύγετε τις φθορές που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία, μην παραλείπετε το αντηλιακό μαλλιών.
Μετά το κολύμπι στη θάλασσα ή το χλώριο της πισίνας, φροντίστε να τα ξεπλένετε αμέσως με άφθονο δροσερό νερό. Με αυτό τον τρόπο, θα απομακρύνετε τα βλαβερά συστατικά που προκαλούν αλλοίωση του χρώματος και ξεθώριασμα. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσετε τις φθορές του ήλιου και να αποκαταστήσετε την απαλότητά τους. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό να ξεβγάζουμε άμεσα τα μαλλιά μας. Όσο περισσότερη ώρα τα αφήνουμε με το χλώριο, τόσο πιο εύκολα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία αυτού του λεπτού πρασινωπού φιλμ που καλύπτει την τρίχα των βαμμένων μαλλιών και αλλοιώνει το χρώμα τους.
Είναι σημαντικό να τα πλένετε με ένα καλό καθαριστικό σαμπουάν καθημερινά, ανεξάρτητα αν βουτάτε στη θάλασσα ή την πισίνα, ώστε να απομακρύνετε το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας.
Μετά το λούσιμο, ένα πλούσιο conditioner θα ενισχύσει σημαντικά την υγρασία της τρίχας και θα της χαρίσει λάμψη και απαλή υφή.

Πάρτε μαζί σας, αν...
 ...έχετε βαμμένα μαλλιά, ένα conditioner με αντηλιακά φίλτρα, που δεν ξεβγάζεται.
...φριζάρουν, ένα γαλάκτωμα ή σπρέι που εμποδίζει το φριζάρισμα. Η άνοδος της θερμοκρασίας αλλά και η υγρασία τα κάνουν να φουντώνουν και να φριζάρουν πολύ εύκολα.
...είναι εύθραυστα, ένα καπέλο ή ένα μαντίλι για να τα προστατεύετε από τις επιθέσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.
...σπάνε οι άκρες, ένα πλατύ αραιό χτένι, ιδανικό για το χτένισμα των βρεγμένων μαλλιών.

http://www.myself.gr/