3 Ιουλ 2012

Επιπλέον 40 εκ. ευρώ στο Europa League

Σημαντικές αποφάσεις από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας της συνεδρίας στο Κίεβο, ενέκρινε ένα νέο τρόπο διαμοιρασμού των χρημάτων που παίρνουν οι ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της.
Συνολικό ποσό 40 εκατομμυρίων ευρώ θα μεταφερθεί από το Champions League στο Europa League με στόχο να μειωθεί το τεράστιο οικονομικό χάσμα μεταξύ των δύο διοργανώσεων, σε σχέση με τα έσοδα των συλλόγων που λαμβάνουν μέρος.
Αυτό το μέτρο θα ισχύει για την τριετία 2012-15 και μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, το θέμα θα επανεξεταστεί.
Πρόκειται για μια απόφαση η οποία ουσιαστικά αναβαθμίζει το Europa League, χωρίς όμως να υποβαθμίζει τοChampions League αφού δεν πρόκειται να μειωθούν τα προκαθορισμένα ποσά που παίρνουν οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, αλλά ούτε και τα ποσά του market pool.
Στο μεταξύ, η UEFA υπολογίζει αύξηση των εσόδων της από το Champions League κατά 22% για την τριετία 2012-2015 και κατά και 12% από Europa Leauge.
Η UEFA εκτιμά ότι τα ετήσια έσοδα της από το Champions League για την προαναφερθείσα περίοδο θα ανέρθουν στα 1.34 δις ευρώ. Τα ετήσια έσοδα από το Europa League υπολογίζονται για την ίδια περίοδο στα 225 εκατομμύρια ευρώ.




http://www.cfa.com.cy