6 Ιουλ 2012

20s: το στυλ της Coco Chanel και πώς να το αποκτήσετε

Η μόδα κάνει κύκλους κι ένας σίγουρα γυρνάει γύρω από την θρυλική κυρία της μόδας, Coco Chanel.


Οι καινοτόμες ιδέες που καθιερώθηκαν χάρη στο ταλέντο και τη σκληρή δουλειά της δημιούργησαν με ολόκληρη γενιά στυλ, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ευπροσάρμοστο στην κάθε εποχή.
Φέτος το καλοκαίρι η τάση προς τα πίσω είναι έντονη. Οίκοι όπως YSL, Prada και Dior παρουσίασαν για φέτος το καλοκαίρι ρούχα που ταιριάζουν στο στυλ των ’20 με δώσεις φρεσκάδα και λάμψη, όπως προτάσσει η τάση του φετινού καλοκαιριού.
Μπορείτε λοιπόν κι εσείς εύκολα να αποκτήσετε το στυλ της Coco Chanel, αρκεί να δώσετε προσοχή σε μερικά σημεία που είναι το σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου στυλ.
Tips:
• Δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο μήκος. Η φούστα δεν πρέπει να είναι πολύ κοντή ούτε πολύ μακριά. Το τελείωμά της πρέπει να φτάνει στη μέση του γόνατου ή κάτω απ’ αυτό.
• Φυσικά αποφεύγουμε τις στενές γραμμές. Η ίδια η Chanel υπήρξε ένθερμος οπαδός της άνεσης στο γυναικείο καθημερινό ντύσιμο.
• Διαλέγουμε τοπ σε ίσια γραμμή από σταθερό ύφασμα. Πολύ ωραία θα ταίριαζε με το στυλ ένα τοπ από καλοκαιρινή πλέξη.
• Τα vintage κολιέ θα είναι πολύ χρήσιμα στο σύνολό σας. Θα αναδείξουν το στυλ και θα σας χαρίσουν επιπλέον κομψότητα.
• Τα παπούτσια που ταιριάζουν με το look της Coco είναι κυρίως οι μπαρέτες με χαμηλό τακούνι. Δύσκολα όμως θα εγκλωβίσετε το πόδι σας με αυτές τις θερμοκρασίες σε κλειστό παπούτσι. Οπότε προτιμήστε ένα μονόχρωμο σανδάλι ή εσπαντρίγες με χαμηλό τακούνι.
Κάντε μία προσπάθεια κι ίσως τελικά υιοθετήσετε το look φέτος το καλοκαίρι.