19 Ιουν 2012

Πλωτό ... μπάρμπεκιου!

Αν το μπάρμπεκιου και μια βόλτα στη θάλασσα είναι για σας ιδανικές καταστάσεις, τώρα μπορείτε να τις συνδυάσετε με το barbeque dinning boat.

Το πρώτο πλωτό μπάρμπεκιου στον κόσμο έρχεται από τις ΗΠΑ και μπορεί να σας ταξιδέψει προσφέροντας ταυτόχρονα νόστιμα ψητά στη σχάρα. Εχει θέσεις για δέκα επιβάτες και αρκετό χώρο για να ψήσετε ό,τι σας αρέσει.

Η «καυτή» εφεύρεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από ψαράδες. Ο,τι πιάνει το αγκίστρι πηγαίνει κατευθείαν στη σχάρα. Το πλωτό μπάρμπεκιου έχει, βέβαια, και κάτι «αλμυρό», που δεν είναι άλλο από την τιμή του, η οποία φτάνει τα 40.000 ευρώ.

Η εταιρεία Hammacher Schlemmer περιγράφει το σκάφος-μπάρμπεκιου ως την τελευταία λέξη της πολυτέλειας, αφού έχει δοθεί προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Η τραπεζαρία του, για παράδειγμα, αποτελείται από ένα τραπέζι στο μέσο του οποίου βρίσκεται το μπάρμπεκιου, που περιμένει τους επίδοξους σεφ να εκπλήξουν τους φίλους τους με την τεχνική του ψησίματός τους.

Μπροστά από τη θέση κάθε επιβάτη, που είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό πλαστικό, υπάρχει το πιάτο του, θήκη για τα ποτήρια ώστε να μην πέφτουν από το κούνημα στη θάλασσα, ενώ κάτω από τα καθίσματα τοποθετούνται τα τρόφιμα.

Η διάμετρος της ψησταριάς φτάνει τα εξήντα δύο εκατοστά - χώρος αρκετός, δηλαδή, για μπόλικο... ψήσιμο. Και όταν τελειώσετε, ένα καπάκι κλείνει το μπάρμπεκιου, προσφέροντας περισσότερο χώρο.

Το σκάφος διαθέτει επίσης μία ομπρέλα από πολυαιθυλένιο, διαμέτρου 3,4 μέτρων, που προστατεύει από τον ήλιο και μια ενδεχόμενη μπόρα εν ώρα βαρκάδας. Η εξωλέμβια μηχανή τού επιτρέπει να κινείται με ταχύτητα 2,5 μιλίων την ώρα και έχει αυτονομία δέκα ωρών, την οποία εξασφαλίζουν οι τέσσερις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες του.

perierga
r