To βράδυ της Τετάρτης 30 Μαρτίου στις 21.00, ο διάσημος σεφ προσκαλεί τους τηλεθεατές στην πρεμιέρα της καινούριας τηλεοπτικής προσπάθειάς του στον Alpha με τίτλο «Botrini’s Project».
Στη νέα του εκπομπή, ο Έκτορας Μποτρίνι αναλαμβάνει μια διπλή πρόκληση: το άνοιγμα του πρώτου του εστιατορίου στην Αθήνα με τη βοήθεια δώδεκα νέων ανθρώπων τους οποίους θα καθοδηγεί ο ίδιος. Στο πλευρό του θα έχει τέσσερις επαγγελματίες σεφ, οι οποίοι θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες με ανύπαρκτη εμπειρία στην κουζίνα.
Εξήντα άνθρωποι διεκδικούν τις δώδεκα θέσεις του εστιατορίου, και οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τις συνεντεύξεις τους και τις δοκιμασίες από τις οποίες περνούν. Παράλληλα, θα γνωρίσουν την τετραμελή ομάδα των συνεργατών του.
Οι καθηγητές είναι: ο Παύλος Μανωλάς, ο οποίος έχει σπουδάσει χημεία τροφίμων στην Μπολόνια και είναι εξαιρετικός γνώστης της γαλλικής και της ιταλικής κουζίνας. Έχει κερδίσει δυο Χρυσούς Σκούφους, καθώς και βραβεία σε διαγωνισμούς μαγειρικής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Πέτρος Καλεβρόσογλου σπούδασε τουριστικά, μαγειρική και ζαχαροπλαστική, ενώ έχει διατελέσει σεφ σε γκουρμέ εστιατόρια και μεγάλα ξενοδοχεία της Ελλάδας.
Ο Θοδωρής Ρουβάς και ο Κωστής Σβεντζούρης είναι οι Sous Chefs (οι βοηθοί σεφ). Ο πρώτος βρίσκεται στο πλευρό του Έκτορα Μποτρίνι για περισσότερο από δύο χρόνια. Από την άλλη, η επαγγελματική εμπειρία του Κωστή Σβεντζούρη δεν περιορίζεται μόνο στα ελληνικά σύνορα, καθώς έχει μαθητεύσει και στο εστιατόριο του Μαρτίν Μπερασατένγκι στο Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία.
http://www.yupi.gr/