
Υλικά
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό μακρύκοκκο ρύζι
2 κούπες ζωμός κοτόπουλου
2κ.σ. βούτυρο
1 μεσαίο (ή 2 μικρά) κολοκυθάκι, τριμμένο
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι
λίγο γάλα
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό μακρύκοκκο ρύζι
2 κούπες ζωμός κοτόπουλου
2κ.σ. βούτυρο
1 μεσαίο (ή 2 μικρά) κολοκυθάκι, τριμμένο
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι
λίγο γάλα
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετέ το ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει διάφανο.
2. Ρίξτε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου, αφήστε το να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και καλύψτε το τηγάνι. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά του.
3. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, το τριμμένο κολοκυθάκι, το τσένταρ και τη σκόνη σκόρδου. Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα, καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το ριζότο να «σταθεί» για 5 λεπτά.
4. Ανακατέψτε άλλη μια φορά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας και λίγο γάλα, αν θέλετε να αραιώσετε κάπως την πηχτή υφή.
1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετέ το ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει διάφανο.
2. Ρίξτε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου, αφήστε το να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και καλύψτε το τηγάνι. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά του.
3. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, το τριμμένο κολοκυθάκι, το τσένταρ και τη σκόνη σκόρδου. Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα, καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το ριζότο να «σταθεί» για 5 λεπτά.
4. Ανακατέψτε άλλη μια φορά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας και λίγο γάλα, αν θέλετε να αραιώσετε κάπως την πηχτή υφή.
Πηγή: www.queen.gr