Επειδή πάντα οι μικρές γαριδούλες δένουν απολαυστικά με τα ζυμαρικά σου. Μια “mini” γαριδομακαρονάδα με ελάχιστες θερμίδεςΣυστατικά
- 1/2 πακέτο λινγκουίνι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού μικρές γαρίδες καθαρισμένες
- ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λευκό πιπέρι, αλάτι
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ.γ. κάρυ
- ½ κ.σ. ξερό δενδρολίβανο
- 3 κ.σ αρακά βρασμένο
- Παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος μαγειρέματος
- 1Βράσε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στράγγιξε. Άφησε στην άκρη, κρατώντας ½ φλιτζάνι νερό
- 2Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε ελαφρά το σκόρδο να αρωματίσεις. Πρόσθεσε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα 1-2 λεπτά. Σβήσε με το ούζο
- 3Συμπλήρωσε τις ντομάτες, το δενδρολίβανο, το κάρυ, αλάτι και λευκό πιπέρι. Συνέχισε το βράσιμο για 5' λεπτά. Τέλος πρόσθεσε τον αρακά και άφησε να πάρει η σάλτσα σου μια βράση για 2' λεπτά
- 4Ράντισε τα μακαρόνια σου με το νερό που κράτησες και ανάμειξε με τη σάλτσα. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε, πασαπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Κοινοποίηση στο X
Μοιραστείτε το στο Facebook
