6 Μαΐ 2014

Λινγκουίνι με γαρίδες και άρωμα ούζο

Επειδή πάντα οι μικρές γαριδούλες δένουν απολαυστικά με τα ζυμαρικά σου. Μια “mini” γαριδομακαρονάδα με ελάχιστες θερμίδες

Συστατικά

  • 1/2 πακέτο λινγκουίνι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού μικρές γαρίδες καθαρισμένες
  • ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λευκό πιπέρι, αλάτι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • ½ κ.σ. ξερό δενδρολίβανο
  • 3 κ.σ αρακά βρασμένο
  • Παρμεζάνα τριμμένη


  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Βράσε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στράγγιξε. Άφησε στην άκρη, κρατώντας ½ φλιτζάνι νερό
  • 2
    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε ελαφρά το σκόρδο να αρωματίσεις. Πρόσθεσε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα 1-2 λεπτά. Σβήσε με το ούζο
  • 3
    Συμπλήρωσε τις ντομάτες, το δενδρολίβανο, το κάρυ, αλάτι και λευκό πιπέρι. Συνέχισε το βράσιμο για 5' λεπτά. Τέλος πρόσθεσε τον αρακά και άφησε να πάρει η σάλτσα σου μια βράση για 2' λεπτά
  • 4
    Ράντισε τα μακαρόνια σου με το νερό που κράτησες και ανάμειξε με τη σάλτσα. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε, πασαπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα