25 Μαΐ 2014

Πατάτες σε στοίβα με στρώσεις τυριού

Πατάτες σε στοίβα με στρώσεις τυριούΥλικά

5 πατάτες
6 κ.σ. τυρί Γκούντα τριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ξεπλένουμε.
Χωρίζουμε τη πατάτα στη μέση και τη κόβουμε σε ομοιόμορφες ροδέλες.
Στοιβάζουμε τις πατάτες και ανάμεσα σε κάθε ροδέλα βάζουμε λίγο τυρί τριμμένο.
Περνάμε κατά μήκος τις οδοντογλυφίδες για να στερεοποιηθούν οι πατάτες.Πατάτες στοίβα με στρώσεις τυριού
Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και στοιβάζουμε τις πατάτες.
Περιχύνουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι & πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180ο για 40-50 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνουν χρυσαφί κρούστα οι πατάτες.


www.ofono.gr