12 Απρ 2014

Viva Λας Βέγκας!

Όταν ακούτε «Λας Βέγκας» το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι ο Ζακ Γαλυφιανάκης και η παρέα του να τα κάνουν όλα μπάχαλο, ζώντας απίστευτες στιγμές μέθης και παροξυσμού, α λα «Hangover»;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχουν ονομάσει το Λας Βέγκας «αμαρτωλή πόλη» και παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου και της διασκέδασης, παρ’ όλα αυτά πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα για να μην καταλήξετε από τουρίστας…στη στενή ή ακόμη χειρότερα κρεμασμένος!
Προσφέρει πλειάδα επιλογών, όχι μόνο όσον αφορά τη «Θεά τύχη», αλλά διαθέτει ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους σας σχετικά με τη γαστρονομία, τα ψώνια και τη διασκέδαση του επισκέπτη. Τι πρέπει όμως να γνωρίζετε, πριν φτάσετε στην πολιτεία της Νεβάδα;

1. Πολ Άνκα, ο εισβολέας
H είσοδος στα καζίνο του Λας Βέγκας απαγορεύεται, αν δεν είστε 21 ετών. Αν μικροδείχνετε, οπωσδήποτε πάρτε μαζί σας την ταυτότητα σας. Γνωρίζατε ότι ο διάσημος τραγουδιστής, Πολ Άνκα, έδωσε την πρώτη του παράσταση στο Λας Βέγκας, πριν καν κλείσει τα 21;

2.Το  Φλαμίνγκο που «έφαγε» τον Bugsy Siegel
Ο Μπέντζαμιν Σιγκάλ, γνωστός ως  Bugsy Siegel, ήταν ο άνθρωπος που μετέτρεψε την πόλη σε παράδεισο του τζόγου. Παρόλα αυτά, η ενασχόληση του με τα ξενοδοχειακά ήταν μια πραγματική καταστροφή, αφού ξόδεψε τεράστια ποσά για το ξενοδοχείο του, το οποίο ονόμασε «Flamingo». Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ήταν τα πανύψηλα πόδια της αγαπημένης του, που ήταν στρίπερ.

4. Μην πυροβολείτε το σκύλο του γείτονα!
Αν ο σκύλος του γείτονα σας κρατάει ξάγρυπνους τα βράδια και σας ενοχλεί συνεχώς, μην τον πυροβολήσετε, εάν βρίσκεται στην αυλή του. Φυσικά δεν θα σας παροτρύναμε, έτσι κι αλλιώς να κάνετε κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι οι νόμοι στη συγκεκριμένη πολιτεία είναι πολύ αυστηροί. Συγκεκριμένα ο γείτονας σας μπορεί να σας κρεμάσει, σύμφωνα με το νόμο, εάν πυροβολήσετε το σκύλο του, ενώ βρίσκεται στην αυλή του.
5. Παντρευτείτε στο Λας Βέγκας Τουλάχιστον 150 ζευγάρια την ημέρα έρχονται εδώ, για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να έχετε συμπληρώσει τα 16, να έχετε μαζί σας την ταυτότητα σας και να είστε ασφαλισμένος.  Θα πρέπει να καταβάλετε 50 δολάρια για τις άδειες του γάμου, να βρείτε τον κατάλληλο χώρο και αν αλλάξετε μετά γνώμη, δεν πειράζει: Ούτε γάτα ούτε ζημιά…Μπορείτε να βγάλετε διαζύγιο εξπρές, στη διπλανή πόλη.

6. Το μέρος που έφαγε… πόρτα ο Χάουαρντ Χιούζ Γνωρίζατε ότι ο ιπτάμενος Κροίσος, γνωστός από τη ταινία «Aviator» όπου πρωταγωνιστούσε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο αγόρασε το πρώτο του ξενοδοχείο στο Βέγκας; Πήγε το 1966 να μείνει στο Desert Inn και έμεινε για δύο ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα δεν έφυγε οικειοθελώς, αφού οι εκκεντρικότητες του και οι απαιτήσεις του ήταν τέτοιες, που η διοίκηση του ξενοδοχείου του ζήτησε να φύγει!

7. Νόμοι, σκέτο μπέρδεμα
Αν βρίσκεστε στο Λας Βέγκας, δεν επιτρέπεται να αγοράσετε ποτά, για πάνω από τρία άτομα. Οπότε είτε θα πάτε όλη η παρέα στη κάβα, είτε θα πείτε α λα ελληνικά: “Γιάννης πίνει, Γιάννης (δεν) κερνάει»

8.  Πες το με μια επιγραφή
Η μεγαλύτερη επιγραφή από νέον είναι αυτή που απεικονίζει έναν καουμπόι και βρίσκεται εδώ. Υπάρχουν πάρα πολλές φωτεινές επιγραφές και πολλές αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Μάλιστα στο Λας Βέγκας βρίσκεται το Μουσείο Επιγραφών από νέον, που εγκαινιάστηκε το 1996 και φτιάχτηκε για να διασώσει αυτές τις επιγραφές, οι οποίες αποτελούν σύμβολα ταυτισμένα με την ιστορία του.
 
Δήμητρα Μποφυλάτου
dmpof@naftemporiki.gr

http://www.clickatlife.gr/