11 Απρ 2014

Η καρδιά των fashionistas χτυπά στο Μιλάνο

Η μόδα είναι η μανία σας; Κλαίτε από συγκίνηση κάθε φορά που βλέπετε επώνυμες ιταλικές τσάντες; Aν έχετε τη Vogue ως Βίβλο στο κομοδίνο σας, εδώ είναι ο παράδεισος για εσάς. Το Μιλάνο είναι ένα urban catwalk και η διάσημη πόλη είναι ένα ζωντανό μουσείο που λατρεύει την τέχνη!

Έρωτας με την πρώτη ματιά
Μπορεί η Ρώμη έχει χαρακτηριστεί ως η αιώνια πόλη, όμως το Μιλάνο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, αποτελεί τον αιώνιο προορισμό για όσους αγαπούν τη μόδα, την τέχνη, το design και φυσικά το shopping. Πέρα από τη μοναδική αισθητική του, που την κατατάσσει στην κατηγορία των πιο καλαίσθητων ευρωπαϊκών πόλεων, η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά και η ιστορία δίνουν στο Μιλάνο μία ιδιαίτερη γοητεία, ενώ τα δεκάδες αξιοθέατα θα σας κάνουν να το ερωτευτείτε..
 
Μια βόλτα σε fast forward
Μία καλή πρόταση για να ξεκινήσει η ξενάγησή σας στην πόλη, είναι να επιβιβαστείτε στο τραμ Νο 20 που για 45 λεπτά, σας πηγαίνει στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Πραγματοποιεί δύο δρομολόγια καθημερινά και ξεκινάει τις πρωινές ώρες από την Piazza Castello. Αν σας ενδιαφέρει να επισκεφτείτε τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης, η απόκτηση ενός ενιαίου εισιτηρίου είναι απαραίτητη, αφού θα σας γλιτώσει χρήματα, αλλά κυρίως χρόνο στην ουρά.
Πρώτο σταθμό αποτελεί η «Pinacoteca Ambrosiana» που φιλοξενεί ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της τέχνης. Εδώ υπάρχουν πίνακες των Botticelli και Caravaggio, ενώ στη βιβλιοθήκη εκτίθενται χειρόγραφα του Leonardo Da Vinci και επιστολές της Λουκρητίας Βοργία.
Μια βραδιά στην όπερα Ακόμη κι αν προτιμάτε την Άννα Βίσση από την όπερα,  η διάσημη Σκάλα του Μιλάνου σας περιμένει να την επισκεφθείτε και να θαυμάσετε από κοντά το αριστουργηματικό κτίριο, όπου έχουν εμφανιστεί οι μεγαλύτεροι ερμηνευτές και συνθέτες. Must αξιοθέατο της πόλης είναι ο καθεδρικός ναός Duomo di Milano, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο γοτθικό ναό στην Ευρώπη και την τέταρτη μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο.
 
Διαμονή με στιλ
Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ξενοδοχεία για όλα τα γούστα με τις τιμές να ανεβαίνουν ανάλογα με τα... αστέρια. Πάντως τα περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και  τα περισσότερα έχουν τη δική τους ιστορία, αφού σπουδαίες προσωπικότητες έχουν κατά καιρό φιλοξενηθεί στις σουίτες τους.
-Το «Four Seasons Milan» (Via Gesù, 6/8) βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, κοντά στην πολυσύχναστη Via Montenapoleone και αποτελεί ένα από τα πιο luxurious ξενοδοχεία της πόλης με την εγγύηση του ονόματος Four Seasons.
-Το Starhotels Ritz (Via Spallanzani 40) διαθέτει όνομα βαρύ σαν ιστορία. Κομψή διακόσμηση και 197 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια.. Αίσθηση εξοχικού resort, παρότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αφήνει το Bvlgari (Via Privata Fratelli Gabba 7/b). Πρόκειται για τον απόλυτο VIP προορισμό.
-Νεόκτιστο ξενοδοχείο 4 αστέρων με μοντέρνα αισθητική σε μικρή απόσταση από την εμπορική και επιχειρηματική ζώνη είναι το Crowne Plaza Milan City (Via Melchiorre Gioia, 73) και απέχει μόλις 600μ. από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Milano Centrale..

Dolce vita
Mην περιμένετε να ξενυχτήσετε στο Μιλάνο μέχρι το πρωί, όπως στην Αθήνα. Παρ’ όλα αυτά έχει πολλές επιλογές: έχει να επιδείξει εστιατόρια με εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις -μην ξεχνάτε πως βρίσκεστε στην πατρίδα της ιταλικής κουζίνας (!) café, μπαρ και κλαμπ.
 
Πού πάνε οι αμετανόητοι clubbers;
Όσοι αγαπούν το clubbing-και είναι άνω των 18 ετών-  δεν πρέπει να παραλείψουν τα επισκεφτούν  οπωσδήποτε το La Banque (Via Porrone 6). Η διακόσμηση θυμίζει τράπεζα, οπότε μπορείτε άνετα να τα «σπάσετε», χορεύοντας με όλα τα τελευταία hits. Ο διάσημος σχεδιαστής Roberto Cavalli διαθέτει το δικό του barcafé, το Just Cavalli Café (Via Luigi Camoens) με εξαιρετική by Cavalli διακόσμηση και στυλ. Αν θέλετε να δείτε τους διασημότερους Ιταλούς celebrities και όχι μόνο, αξίζει να το επισκεφτείτε. Ετοιμαστείτε να ζήσετε τη γλυκιά ζωή που σας αξίζει στο Il Volo (Viale Beatrice D’este, 40), ένα από τα ομορφότερα στέκια του Μιλάνου.
 
Shopping μέχρι τελικής πτώσης
Έχοντας κατά νου, πως οι μεγαλύτεροι ιταλικοί και διεθνείς οίκοι μόδας έχουν βρει την exclusive «στέγη» που τους αρμόζει στο Μιλάνο, καταλαβαίνετε πως η «ιεροτελεστία» του shopping στην πόλη αυτή απαιτεί πιστωτικές κάρτες με μεγάλο όριο. Τέσσερις είναι οι βασικοί δρόμοι που θα ανεβοκατεβείτε αρκετές φορές προκειμένου να δείτε όλες τις τελευταίες κολεξιόν των διασημότερων designers. Corso Venezia, Via Montenapoleone, Via della Spiga και Via Sant’ Andrea θα κάνουν κάθε καταναλωτικό σας όνειρο πραγματικότητα και τη πιστωτική σας να αναστενάξει.

Τοp προορισμοί για fashionistas με άποψη:
• Spazio Armani (Via Manzoni 31) Το μεγαλύτερο κατάστημα του Giorgio Armani. Στους 3 ορόφους του και τα 6.000 τμ, θα βρείτε όλες τις κολεξιόν και τα προϊόντα με την υπογραφή Armani.
• Valentino Boutique (Via Montenapoleone, 20) «Βασιλικό» περιβάλλον και περιποίηση από το βασιλιά της ιταλικής μόδας Valentino. ∆εν είναι μόνο τα ρούχα και τα αξεσουάρ Valentino που θα σας κάνουν να «κατασκηνώσετε» στο κατάστημα, αλλά και το άψογο περιβάλλον.
• Missoni Boutique (Via Sant’Andrea, 9) Η μπουτίκ του γνωστού οίκου στο Μιλάνο εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τη μόδα. Γίνεται να μην την επισκεφτείτε;
• Gianfranco Ferré (Via Sant’Andrea, 15) Πανέμορφα ρούχα και αξεσουάρ σας περιμένουν σ’ ένα ακόμη από τα υπερπολυτελή καταστήματα της Via Sant’Andrea. Ο Ferré δεν θα μπορούσε να λείπει από το δρόμο αυτό.

Δήμητρα Μποφυλάτου
dmpof@naftemporiki.gr

http://www.clickatlife.gr