13 Απρ 2014

Βερολίνο by night

Το Βερολίνο αποτελεί μία κοσμοπολίτικη και αρκετά οικονομική πρόταση για ένα ταξιδάκι. Επισκεφτείτε τα τουριστικά αξιοθέατα και κάντε τη βόλτα σας στην πόλη, by night, απολαμβάνοντας ποτό, φαγητό και χορό με… γερμανική υπογραφή.

Βerlin by night
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς τη γερμανική πρωτεύουσα, και ένας από αυτούς είναι η ιδιαίτερα ζωντανή νυχτερινή της ζωή. Αν στο μυαλό σας έχετε τη Λάιζα Μινέλι να χορεύει στη σκηνή κάποιου καμπάρε, όπως στην ομώνυμη ταινία, έχετε μείνει πίσω. Μπορεί τελευταία οι Γερμανοί να… μην είναι και τόσο φίλοι μας, όμως ξέρουν να περνάνε καλά!
Green Door Όταν βρεθείτε στo νούμερο 50 της οδού Winterfeldstrasse μην βιαστείτε να προσπεράσετε την καταπράσινη πόρτα… Πίσω της κρύβεται ένα trendy  και elegant cocktail bar, με την τυπική ρετρό διακόσμηση της δεκαετίας του ’70. Το σλόγκαν του  είναι «the power of positive drinking», δηλαδή, η δύναμη της θετικής πόσης. Δοκιμάστε ένα από τα γευστικά εξωτικά κοκτέιλ του, για να επιβεβαιώσετε τη φήμη του και να δείτε και εσείς όλα… θετικά!

Saphire Bar Είναι ένα από τα λίγα μπαρ του Βερολίνου που φημίζεται για την εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα του. Στην οδό Botzowstr 31 θα βρείτε μία εξεζητημένη λίστα με σπάνια ουίσκι, ενώ διαθέτει και πολλά πρωτότυπα κοκτέιλ, για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς θαμώνες. Χωρισμένο σε δύο επιμέρους χώρους, η μπάρα περιτριγυρίζεται από λευκούς δερμάτινους καναπέδες, όπου κάθε νύχτα διασκεδάζει το πιο σοφιστικέ crowd της πόλης. 

Riva Πήρε το όνομά του από τον Ιταλό ποδοσφαιριστή Luigi Riva, που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’70. Το Riva, στην οδό Dircksenstrasse 142, θεωρείται ένα από τα πιο σικ cocktail bars της πόλης. Σκοτεινό και μυστηριώδες, με ένα θολωτό ταβάνι που θυμίζει τούνελ, βαμμένο σε κόκκινα, κίτρινα και μοβ τετράγωνα, το Riva έχει μια εντυπωσιακή λίστα από κοκτέιλ σαμπάνιας και Μαρτίνι. Είτε απολαμβάνετε το ποτό σας στους δερμάτινους πάγκους, είτε στέκεστε στο εντυπωσιακό κεντρικό οβάλ μπαρ, η εξωτική ατμόσφαιρα  θα σας κάνει να αναρωτιέστε αν βρίσκεστε ακόμα στο κέντρο του Βερολίνου.  

Bangaluu Bρίσκεται στην οδό Invalidenstrasse 30 και αποτελεί το όνειρο κάθε μινιμαλιστή. Όλα είναι λευκά και λιτά θυμίζοντας ένα glamorous σκηνικό που ξεφεύγει εντελώς από την παραδοσιακή λογική των underground pubs του Βερολίνου. Είναι γεμάτο με ωραίους και fashionable ανθρώπους, ενώ αποτελεί το κατάλληλο στέκι για τους επισκέπτες που προτιμούν  ένα πιο σικ, πολυτελές και λαμπερό περιβάλλον.  

6vorne Το μπαρ 6vorne, στην οδό Hektorstrasse 11, προκαλεί τους λάτρεις της βότκας, να δοκιμάσουν μερικές από τις πενήντα διαφορετικές μάρκες βότκας που διαθέτει στη λίστα του. Η μίνιμαλ αισθητική, οι καθαρές γραμμές και τα έντονα πορτοκαλί και πράσινα φώτα συνιστούν τη γερμανική εκδοχή του μινιμαλισμού, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό.  

Εκτός από τη νυχτερινή ζωή της πόλης, υπάρχουν 6 must πράγματα, που αν δεν τα κάνετε θα χάσετε. Ποια σημεία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε;
1. Πύλη του Βρανδεμβούργου Είναι το μνημείο – σύμβολο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Γερμανίας. Παλιότερα ήταν η πύλη εισόδου στο Βερολίνο, ενώ καθ΄όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα συνδέθηκε με σημαντικές στιγμές της γερμανικής ιστορίας. Είναι προτιμότερο να την επισκεφτείτε το βράδυ, πριν τη βόλτα σας, αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία.

2. Fernsehturm 
Ο τηλεοπτικός πύργος έχει ύψος 358 μέτρων και χτίστηκε προς το τέλος της δεκαετίας του ’60 στο τότε ανατολικό Βερολίνο. από εδώ μπορείτε να έχετε μια μαγευτική θέα απ’ άκρη σ’ άκρη του Βερολίνου. Αγοράστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, για να μην περιμένετε στην ουρά.

3. Μουσεία Υπάρχουν γύρω στα 200 μουσεία στο Βερολίνο και κάποια από τα πιο σημαντικά βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Museumsinsel, ένα νησί στον ποταμό Σπρέε, ανακηρυγμένο τοπίο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Το Neue Museum, το Pergamon, το Jewish Museum ή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι μόνο μερικά από αυτά. Και μην ξεχνάτε, δύο φορές το χρόνο διοργανώνεται η Νύχτα των Μουσείων, με διευρυμένο ωράριο και ειδικές εκδηλώσεις.

4. Δοκιμάστε ένα Currywurst
Μη φύγετε απ’ το Βερολίνο χωρίς να έχετε δοκιμάσει το πιο δημοφιλές έδεσμα, το λουκάνικο currywurst. Ίσως το καλύτερο να μπορείτε να το βρείτε στο Konnopke στην περιοχή Prenzlauer Berg. Και μην ξεχάσετε ότι το currywurst έχει το δικό του ξεχωριστό μουσείο!
5. Checkpoint Charlie Είναι σύμβολο της ψυχροπολεμικής περιόδου. Ακριβώς δίπλα του βρίσκεται το Mauermuseum, όπου εκτίθενται διάφορα μέσα διαφυγής που χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς από τους κατοίκους της ανατολικής πλευράς. Αν δείτε την ταινία Τζέιμς Μποντ, Octoppusy, θα δείτε τι έκανε ο θρυλικός 007 στο checkpoint Charlie.

6. Βραχείτε!
Το Βερολίνο έχει περισσότερες γέφυρες από τη Βενετία και περίπου 70 λίμνες. Κάντε βαρκάδα, κολυμπήστε ή πιείτε ένα πότο σ’ ένα beach bar. Είναι σίγουρο ότι θα γνωριστείτε με τον ντόπιο πληθυσμό.

Δήμητρα Μποφυλάτου
dmpof@naftemporiki.gr


 http://www.clickatlife.gr