2 Απρ 2014

Σαρδέλες σε σάλτσα ντομάτας

Σαρδέλες σε σάλτσα ντομάτας
Υπάρχει σε κάθε βιβλίο συνταγών που σέβεται τον εαυτό του!

Υλικά


    σαρδέλα - 250 γρ.
    σκόρδο - 2 σκελίδες
    κρεμμύδι - 1
    ντομάτα - 1, πλυμένη, ξεφλουδισμένη
    πιπεριά - 1 πράσινη
    αλάτι - κατά βούληση
    ελαιόλαδο - έξτρα παρθένο
    ρίγανη - κατά βούληση
    κύμινο - σε σκόνη, κατά βούληση

Εκτέλεση
Πλένουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες (αφαιρούμε τα κεφάλια, τα εντόσθια και τα κόκκαλα).

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και την ντομάτα σε πολύ μικρά κομματάκια.

Σε ένα τηγάνι με καπάκι ή σε σωτιέρα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και την ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με κλειστό καπάκι.

Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, προσθέτουμε τις σαρδέλες. Βάζουμε αλάτι, ρίγανη και κύμινο.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 5'.