2 Απρ 2014

Ποιο είναι το σωστό κούρεμα για το δικό σου σχήμα προσώπου;

Στρογγυλό, οβαλ, τετράγωνο, όποιο κι αν είναι το σχήμα του προσώπου σου ανακάλυψε ποια κουπ πρέπει να ζητήσεις την επόμενη φορά στο κομμωτήριο

 
Εάν ζητάς από τον κομμωτή σου να σου κάνει το ίδιο haircut με αυτό της Alexa Chung, της Victoria Beckham ή της αγαπημένης σου fashionista, σιγουρέψου πρώτα ότι διαθέτεις το κατάλληλο πρόσωπο. Δες μέσα από τα επόμενα κλικ σε ποια κατηγορία ανήκεις και ποιο είναι εκείνο που σου ταιριάζει και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. 
 
 
Σχήμα καρδιά
Εάν το σχήμα του προσώπου σου είναι ''καρδιά'' τότε τα μακριά μαλλιά με χωρίστρα στο πλάι σου ταιριάζουν απόλυτα. Εναλλακτικά, προτίμησε το wavy look καθώς 'γλυκαίνει' τα χαρακτηριστικά σου και την έντονη γραμμή του σαγονιού.

 
Σχήμα καρδιά
Εάν είσαι λάτρης του short haircut επέλεξε το pixie με τη χωρίστρα στο πλάι και βεβαιώσου ότι τα τελειώματα στις άκρες των μαλλιών σου αγκαλιάζουν ωραία το πρόσωπο απαλύνοντας το σχήμα του σαγονιού.
 
 
 Σχήμα καρδιά
Το μήκος των μαλλιών που φθάνει μέχρι τους ώμους, έχοντας όμως μια ελαφριά κλίση προς το μακρύ, αναδεικνύει εξίσου το πρόσωπο σε σχήμα ''καρδιά''. Οι μύτες στις άκρες των μαλλιών, ειδικά όταν έχεις κάνει wavy look, ισορροπούν με το στενό σαγόνι. 

 
 Τετράγωνο σχήμα
Τα κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά είναι ιδανική επιλογή για σένα που διαθέτεις τετράγωνο σχήμα, καθώς απαλύνουν τις 'αυστηρές' γωνίες του προσώπου. 
 
 
Τετράγωνο σχήμα 
 
Τα μακριά μαλλιά, ελαφρώς κυματιστά ταιριάζουν εξίσου στο τετράγωνο σχήμα προσώπου. Ο λόγος είναι ότι το μακρύ μήκος τραβά την προσοχή με αποτέλεσμα να τονίζονται και πάλι λιγότερο οι ΄σκληρές' γωνίες. Ενδεικτικά μπορείς να ρίξεις το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών από τη μία πλευρά ενώ έχοντας ταυτόχρονα wavy look θα δείχνεις ακόμη πιο εντυπωσιακή. 
 
 
 Οβάλ σχήμα
Για σένα που το σχήμα του προσώπου είναι οβάλ προτίμησε η φράτζα των μαλλιών σου να είναι στο πλάι ενώ το μήκος μεσαίο προς μακρύ. Το συγκεκριμένο look δίνει την ψευδαίσθηση μικρότερου προσώπου, σε αντίθεση με ένα κοντό haircut που κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο 'αυστηρό'.

 
Οβάλ σχήμα 
 
Η μακριά φράτζα με εξίσου μακριά μαλλιά ταιριάζουν ιδανικά στο οβάλ σχήμα. Το συγκεκριμένο haircut κολακεύει το μακρύ πρόσωπο κάνοντας το να δείχνει μικρότερο και χαρίζοντάς του την απαιτούμενη ισορροπία. 
 
 
Οβάλ σχήμα 
 
Κυματιστά μαλλιά με χωρίστρα στο πλάι και πάλι για σένα που διαθέτεις οβάλ σχήμα. Δίνει έξτρα όγκο και ισορροπία ενώ κάνει τη διαφορά στο μακρύ και λεπτό πρόσωπο.
 
 
Στρογγυλό σχήμα 
 
Με χωρίστρα στη μέση τα κυματιστά μαλλιά ταιριάζουν απόλυτα εάν διαθέτεις στρογγυλό σχήμα προσώπου. Απόφυγε ωστόσο το wavy look να μην είναι έντονο καθώς θα κάνουν το κεφάλι σου να μοιάζει μεγάλο.
 
 
Στρογγυλό σχήμα
Μια επίσης ωραία επιλογή για στρογγυλό σχήμα προσώπου αποτελεί το ασύμμετρο haircut. Είτε κοντό είτε μακρύ φρόντισε το κούρεμά σου να σου δίνει τη δυνατότητα για ασύμετρο styling. Χάρη σε αυτή την τεχνική το στρογγυλό σχήμα μπορεί να δείξει πιο λεπτό.

Άννα Μαρία Πολυτίδη