10 Απρ 2014

Κουνουπίδι με πατάτες και κάρι

Κουνουπίδι με πατάτες και κάρι
Έχετε σκεφτεί ποτέ να μαγειρέψετε το κουνουπίδι κάπως διαφορετικά από βραστό για σαλάτα; Εμείς σας προσθέτουμε ακόμα μία επιλογή, μαγειρεύοντας ένα πιάτο με έντονη την επιρροή της ινδικής κουζίνας! Προμηθευτείτε, λοιπόν, ένα κάρι και ένα φρέσκο κουνουπίδι και δοκιμάστε τη! Θα σας μείνει αξέχαστη!

Υλικά:

    2 πατάτες σε κύβους
    1 μικρό κουνουπίδι σε μπουκέτα
    1 ντομάτα τριμμένη
    4 σκ. σκόρδο τριμμένο
    1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
    2 φύλλα δάφνης
    1 ξυλαράκι κανέλα
    1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
    1 κ.γ. κουρκουμά
    1 κρεμμύδι σε σκελίδες
    3 κ.γ. κάρι
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι


Εκτέλεση:


Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τη δάφνη, την κανέλα και το κύμινο μέχρι να αρωματίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και τον κουρκουμά και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και το τζίντζερ, σοτάρω λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτω τη ντομάτα. Ανακατεύω καλά να πιει τα πολλά υγρά της και προσθέτω το κουνουπίδι και τις πατάτες. Ανακατεύω καλά να λαδωθούν, προσθέτω νερό να τα σκεπάζει κατά το ήμισυ και βράζω σε μέτρια φωτιά για 15' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά όσο τα θέλω. Αν μετά τα 15' έχω πολύ αραιή σάλτσα βράζω για λίγο με ανοιχτό καπάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.