8 Απρ 2014

Τα 5 σημάδια του χωρισμού: Μήπως ήρθε η ώρα να προχωρήσεις;

Τα 5 σημάδια του χωρισμού: Μήπως ήρθε η ώρα να προχωρήσεις;
Το να παλεύεις με την ιδέα να τερματίσεις μια μακροχρόνια σχέση, ειδικά όταν δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, είναι μια επίπονη διαδικασία. Πως ξέρεις ότι είναι πραγματικά σωστό να χωρίσεις ή απλά η σχέση σου περνάει μια μικρή κρίση. Δεν υπάρχει μια γενική απάντηση, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν δεν είσαι σίγουρη για το που βαδίζει η σχέση σας.

1. Δεν έχεις διάθεση ούτε να τσακωθείς μαζί του. Το πιο έντονο σημάδι ότι πρέπει να χωρίσεις είναι όταν νιώθεις τόσο αποκομμένη συναισθηματικά από εκείνον που δεν έχεις τη συναισθηματική ανάγκη και ενέργεια να παλέψεις για τίποτα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αν νιώθεις πως η σχέση σου δεν αξίζει να σωθεί τότε είναι ξεκάθαρος λόγος ότι πρέπει να φύγεις.

2. Δεν υπήρχε ποτέ η φλόγα. Αν δεν είσαι χαρούμενος με τη σχέση σου κάνε μια αναδρομή στο παρελθόν σας. Αν δεν ένιωσες ποτέ εκείνη τη φλόγα ή δεν είχες εκείνο το καρμικό συναίσθημα μαζί του και είσαστε μαζί περισσότερο γιατί ήθελες να καλύψεις κάποια ανασφάλεια ή συναισθηματικό κενό τότε λίγα πράγματα σε κρατούν μαζί του και δύσκολα θα μείνεις μαζί του στο μέλλον. Καλύτερα να φύγεις τώρα.

3. Έχετε διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Οι καβγάδες για το αν θέλετε ή όχι παιδιά, για θέματα που αφορούν τη θρησκεία ή άλλα σημαντικά πιστεύω μπορεί να ξεκινήσουν λεπτομέρειες και να καταλήξουν τελικά σημαντικά προβλήματα. Αν ο άνθρωπος σου δεν σε σέβεται ή δεν μπορεί να δεχτεί τις δικές σου αντιλήψεις τότε δεν αξίζει να μένεις δίπλα του.

4. Οι δεύτερες σκέψεις έχουν κατακλύσει το μυαλό σου. Είναι φυσιολογικό να έχουμε αμφιβολίες κάποια στιγμή για τη σχέση μας. Άλλωστε κάθε μορφή σχέσης έχει τα πάνω και τα κάτω της. Είναι πολύ λογικό να σκέφτεσαι ότι η σχέση σου δεν είναι στο ίδιο σημείο που ήταν όταν ξεκίνησες. Αν όμως αυτό είναι το μόνο που σκέφτεσαι τότε είναι δείγμα ότι έχει τελειώσει μέσα σου.

5. Αισθένεσαι ότι μένεις μαζί του γιατί δεν μπορείς να φύγεις. Θέματα όπως τα παιδιά, ένα δάνειο ή η δική σου μη οικονομική ανεξαρτησία παίζουν σημαντικό ρόλο στο πόση προσπάθεια βάζεις για να φτιάξεις τη σχέση σου. Όλοι οι ειδικοί συγκλίνουν στην άποψη πως αυτοί οι παράγοντες δεν είναι οι σωστοί λόγοι για να μένεις σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί. Αν προσπάθησες πολύ για τη σχέση και τίποτα δεν άλλαξε είναι καλύτερα να προχωρήσεις.