25 Μαρ 2014

Κανελόνια με ανθότυρο δυόσμο και σπανάκι

Πήραμε μια σχεδόν κλασική συνταγή με κανελόνια από την Ιταλία και την διανθίσαμε με ελληνικό ανθότυρο. Δοκίμασε αυτά τα κανελόνια και θα δεις πως η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στις απαλές και ξεκάθαρες γεύσεις. 
280 θερμίδες 


Συστατικά


  • 8 κανελόνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350γρ. Ανθότυρο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 7-8 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300γρ. Σπανάκι καθαρισμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά + ½ φλιτζάνι ακόμη για τη σος
  • 1 κ.σ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Για τη σος: 2 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 1 ½ κ.σ. αλεύρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Βάλε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν. Πρόσθεσε και το σπανάκι να μαραθεί. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυρώσει
  • 2
    Σε ένα μπολ ανάμειξε το ανθότυρο με το αυγό, το δυόσμο ψιλοκομμένο, τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπέρωσε.
  • 3
    Ανάμειξε το σπανάκι με το τυρί και το αυγό να γίνουν ένα σώμα. Πρόσθεσε και το τριμμένο τυρί και άφησε στην άκρη
  • 4
    Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάλε τα κανελόνια δύο, δύο για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά. Βγάλε με τρυπητή κουτάλα, πέρασε κάτω από παγωμένο νερό να σταματήσει ο βρασμός και στράγγιξε. Άφησε σε βαμβακερή πετσέτα να στεγνώσουν
  • 5
    Βάλε το αλεύρι και το γάλα σε ένα shaker και ανακίνησε να γίνουν ένα σώμα. Ρίξε το μείγμα σε κατσαρόλα να πάρει βράση, ανακατεύοντας να δέσει ελαφρά. Πασπάλισε με μοσχοκάρυδο, πρόσθεσε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και κατέβασε από τη φωτιά
  • 6
    Γέμισε τα κανελόνια προσεκτικά να μην διαλυθούν
  • 7
    Σε ταψάκι που χωράει τα κανελόνια στο μάκρος τους, ρίξε 2/3 του φλιτζανιού από τη σος και στρώσε τα γεμιστά κανελόνια
  • 8
    Περίχυσε με την υπόλοιπη σος και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για περίπου 30' λεπτά. Είναι έτοιμα όταν μαλακώσει αρκετά το ζυμαρικό σου