24 Μαρ 2014

Αραβική με ελληνική σαλάτα

Η γεύση της ελληνικής σαλάτας πακεταρισμένη σε αφράτη αραβική πίτα ολικής άλεσης! Mπορείς να σκευτείς πιο νόστιμο τρόπο να... πακετάρεις την υγιεινή σου σαλάτα και στο τέλος να φας και το πακέτο; Εξαιρετική επιλογή για μεσημεριανό στη δουλειά. 

Συστατικά

  • 2 αραβικές πίτες ολικής άλεσης κομμένες στα δύο. 
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μικρό αγγουράκι κομμένο κυβάκια
  • 1 μικρή κονσέρβα τόνου στραγγισμένη
  • 100γρ φέτα τριμμένη
  • 10-15 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Σε ένα μπολ βάλε τις ντομάτες, το αγγούρι, τις ελιές, το κρεμμύδι και την πιπεριά και ανάμειξε καλά. Ράντισε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
  • 2
    Άνοιξε τις αραβικές και γέμισε με τη σαλάτα σου. Μοίρασε τον τόνο και τη φέτα πάνω από τη σαλάτα και σέρβιρε
  • 3
    Σημείωσε πως οι κλασικές αραβικές είναι στρογγυλές και αφράτες και όταν τις ανοίγεις στη μέση δημιουργούν μια “τσεπούλα” έτοιμη να τη γεμίσεις.