27 Μαρ 2014

Κάστρα βγαλμένα από... παραμύθι!

Κάστρα βγαλμένα από σκηνικά παραμυθιού, νομίζουμε ότι ξετρύπωσαν από τα αγαπημένα μας παραμύθια εκεί που πρωταγωνιστές ήταν οι Πριγκίπισσες, οι Ιππότες και οι Βασιλιάδες. Μας μαγεύουν με την ομορφιά τους και μας κάνουν να μην μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν. Αποτελούν καταπληκτικά αξιοθέατα που κοσμούν πόλεις που ίσως κάποτε επισκεφτούμε ή έχουμε επισκεφτεί. Θαυμάστε τα!


Chateau de Chambord

Το κάστρο αυτό αποτέλεσε αιτία έμπνευσης για το αγαπημένο παιδικό έργο του Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κάστρα σε όλο τον κόσμο, κάτι που το οφείλει στην μεσαιωνική και αναγεννησιακή ομορφιά της αρχιτεκτονικής του. Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 16ο αιώνα από το βασιλιά Φραγκίσκο Α’ ως σύμβολο του πλούτου του. Παρολ’ αυτά έμεινε «μισοτελειωμένο».


Grand Palace, Μπανγκόκ- Ταϊλάνδη

Για 150 χρόνια οι Ταϊλανδοί βασιλιάδες απολάμβαναν τη διαμονή τους σε αυτό το παλάτι φρούριο που χρονολογείται από το 1782. Το εντυπωσιακό αυτό παλάτι αποτελείται από πολλά κτίρια, αυλές, αλλά και πανέμορφους κήπους. Πλέον χρησιμοποιείται για ειδικές τελετές και εκδηλώσεις.


Κάστρο της Πράγας, Τσεχία

Το κάστρο της Πράγας είναι το μεγαλύτερο σ’ όλο τον κόσμο και ίσως το ομορφότερο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Αποτελεί το πιο φημισμένο της αξιοθέατο. Το κάστρο της Πράγας «γεννήθηκε» το 9ο αιώνα και τώρα αποτελεί έδρα του Προέδρου αλλά και της κυβέρνησης της χώρας. Το μεγαλύτερο τμήμα του είναι ανοιχτό για το κοινό που για να το εξερευνήσει όλο χρειάζεται περίπου μισή μέρα.


Eilean Donan, Σκωτία

Αποτελεί ένα από τα highlands της Σκωτίας, βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της πάνω στο νησί  Eilean Donan, που συνδέεται με τη στεριά μέσω μιας πεζογέφυρας. Ήταν εγκαταλελειμμένο μέχρι το 1911, ενώ το 1919 ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασής του, όταν ένας συνταξιούχος στρατιωτικός ανέλαβε την ανακαίνισή του και του «χάρισε» τη σημερινή του εμφάνιση.


Shallow’s Nest, Ουκρανία

Πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κρέμεται η «Φωλιά του Χελιδονιού» όπως λέγεται το συγκεκριμένο κάστρο. Το 1912 ο Ρώσος αρχιτέκτονας το κατασκεύασε σε νεογοτθικό στυλ. Δεν πρόκειται για ιστορικό κάστρο αλλά για ένα διακοσμητικό με μήκος 20 μέτρων και πλάτος 10 μέτρων. Εντυπωσιακά όμορφο έχει «πρωταγωνιστήσει» σε πολλά κινηματογραφικά έργα.

 Δήμητρα Βγενά

http://www.flowmagazine.gr/