26 Μαρ 2014

Άνοιξη 2014: Όσα φοράμε για να είμαστε στη μόδα!


Άνοιξη 2014: Όσα φοράμε για να είμαστε στη μόδα! (4)
Αν έπρεπε με μία λέξη να περιγράψουμε τις τάσεις της μόδας για τη φετινή Άνοιξη, αυτή θα ήταν: Κοσμοπολιτισμός. Οι προτάσεις των σχεδιαστών για φέτος, όπως παρουσιάστηκαν στις προηγούμενες εβδομάδες μόδας, είχαν κάτι από τον αέρα μαροκινού παζαριού και την κουλτούρα εικαστικής pop έκθεσης στο Τσέλι. Το σέξι συνδυάστηκε με το κλασικό, οι μεταλλικές λεπτομέρειες βρήκαν την θέση τους και στις πρωινές ώρες και το αθλητικό στιλ έγινε λίγο πιο glam. Δείτε τις τάσεις που ξεχωρίζουν στη μόδα τώρα:
  • Διεθνής γεωγραφία
Άνοιξη 2014: Όσα φοράμε για να είμαστε στη μόδα! (1)
(από αριστερά: Dries Van Noten, Opening Ceremony, Donna Karan, Emilio Pucci)
Έντονα tribal στοιχεία, με επιρροές από φυλές της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας, αέρινες υφές στα υφάσματα και γήινα χρώματα επιλέχθηκαν από ουκ ολίγους σχεδιαστές για τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι, επιδιώκοντας να αποδείξουν ότι η μόδα μπορεί να φέρει τους λαούς λίγο πιο κοντά. Μας άρεσαν τα αέρινα φορέματα και οι εμπριμέ παντελόνες σε συνδυασμό με τα τύπου gladiator μπούστα που κολακεύουν τις πολύ λεπτές σιλουέτες.
  • Sexy και business
Άνοιξη 2014: Όσα φοράμε για να είμαστε στη μόδα! (2)
(από αριστερά: Tod’s, Nina Ricci, Anthony Vaccarello, Dior)
Το κλασικό, αυστηρό πουκάμισο «εργασίας» παίρνει sexy μορφή τη φετινή Άνοιξη, ξεκουμπώνει σε σημεία, αποκτά πιο έντονους γιακάδες και χαρίζει στις πρωινές business εμφανίσεις σας περισσότερη θηλυκότητα. Μας άρεσαν οι συνδυασμοί του λευκού πουκαμίσου με κοντές ή πιο μακριές και φαρδιές φούστες (ανάλογα με την περίσταση) αλλά και το πιο άνετο πουκαμισο-φόρεμα.
  • Pop art
Άνοιξη 2014: Όσα φοράμε για να είμαστε στη μόδα! (3)
(από αριστερά: Isa Arfen, Dior, Prada, Chanel)
Για τη φετινή Άνοιξη οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τη μοντέρνα τέχνη και δημιούργησαν prints που παραπέμπουν σε αφηρημένους πίνακες με έντονα χρώματα και σχέδια που παραπέμπουν σε street art. Σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν στα όρια της υπερβολής, όμως από την άλλη… καλοκαίρι έρχεται, λίγο χρώμα επιβάλλεται!
  • Έμφαση στο μέταλλο
Άνοιξη 2014: Όσα φοράμε για να είμαστε στη μόδα! (4)
(από αριστερά: Oscar de la Renta, Reed Krakoff, Altuzarra, Proenza Schouler)
Τα σστραφτερά, μεταξένια λαμέ, τα επίχρυσα μπροκάρ και τα αλυσιδωτά πλεκτά είναι κατά κανόνα τα υφάσματα που προορίζονται για βραδινές εμφανίσεις. Ωστόσο, υπήρξαν σχεδιαστές που αναπροσάρμοσαν τα μεταλλικά αυτά στοιχεία σε ρούχα για όλες τις ώρες, τα οποία -ακριβώς επειδή διατηρούν ένα πιο σεμνό χαρακτήρα- μας άρεσαν πολύ!
  • Βραδιά …αθλητικών!
Άνοιξη 2014: Όσα φοράμε για να είμαστε στη μόδα! (5)
(από αριστερά: Lacoste, Tommy Hilfiger, Emilio Pucci, Gucci)
Το αθλητικό look έχει κατοχυρωθεί στις εβδομάδες μόδας των τελευταίων ετών, όμως αυτή τη φορά υιοθετήθηκε ακόμα και από τους παραδοσιακά πιο «αμπιγέ» οίκους, όπως οι Gucci και Emiio Pucci. Οι κορυφαίοι σχεδιαστές τους, λοιπόν, χρησιμοποίησαν πολυτελή υλικά όπως μετάξι, δέρμα και υφάσματα με μικροΐνες, εμπνεύστηκαν από το look του γυμναστηρίου και δημιούργησαν σορτς, κολάν και βερμούδες που θα φορέσετε με …ψηλοτάκουνα!

Πηγή: mama365.gr