7 Φεβ 2014

Μείνε με τη yoga έγκυος

Ποιες είναι οι στάσεις αυτές της yoga που βοηθούν στη γονιμότητα και γιατί η yoga θα σε βοηθήσει να πιάσεις παιδί.
Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις το στρωματάκι σου και να βρεις το δάσκαλό σου; Εδώ και καιρό τώρα γνωρίζουμε πως η yoga μπορεί να έχει ένα θετικό αντίκτυπο ως θεραπεία σε χρόνια προβλήματα υγείας. Επίσης, η yoga συνδέεται με την καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και το νευρικό. Και εκεί που αναρωτιόσουν "μα καλά τι άλλο πια μπορεί να μου προσφέρει ο κάτω σκύλος και το περιστέρι" έρευνες έρχονται και σου λένε πως η yoga δίνει ένα μπουστ στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.
Προσοχή: δεν λέμε πως η πρακτική της yoga θα σε θεραπεύσει από κύστες και ενδομητρίωση, αλλά ότι σε βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων γονιμότητας που μπορεί να προκληθούν από μία πολύ κοινή ασθένεια: το χρόνιο στρες.
Η yoga μας συνδέει με τον βαθύτερο εαυτό μας και μας βοηθά να ηρεμούμε και να ρίχνουμε τους ρυθμούς. Μας κάνει να συγκεντρωνόμαστε στην αναπνοή μας - άρα και να αναπνέουμε πιο σωστά  - και να είμαστε ευγενικοί με το σώμα μας.
Συστήμα όπως η Iyengar yoga, η Restrorative, η Slow flow vinyasa και η Yin yoga είναι ιδανικά για γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες. Είναι τόσο έντονα όσο χρειάζεται, ενώ παράλληλα επιτρέπει το αίμα να ρέει σε περιοχές κλειδιά του σώματος (όπως είναι το ιερό πλέγμα, τα ισχία, οι βουβωνική χώρα και η λεκάνη) και σε βοηθούν να αποκτήσεις δύναμη, αντοχή, ελαστικότητα και να αναπτύξεις μία σχέση εμπιστοσύνης με το σώμα.
Συγκεκριμένες asanas (στάσεις της yoga) βοηθούν στην αποβολή τοξινών από το σώμα και ταυτοχρόνως χαλαρώνουν τους σφιχτούς μύες και τους συνδετικούς ιστούς.

Πέντε asanas που μπορείτε να κάνετε ακόμα και μόνες σας στο σπίτι.

Supta Baddha Konasana

  Αυτή η asana μαλακώνει τα εσωτερικά όργανα, ανοίγει τη λεκάνη, ανακουφίζει την καρδιά και ηρεμεί το μυαλό.

Dwi Pada Rajakapotasana

 
  Μία καθιστή στάση, που βοηθά να απελευθερωθεί οποιοδήποτε συναισθηματικό τραύμα έχει αποθηκευτεί στον απιοειδή μυ, ο οποίος είναι ο φύλακας της ενέργειας στα ισχία.

Ξαπλωμένο μισό περιστέρι

  Οποιοδήποτε σφίξιμο έχεις στο σώμα σου θα φύγει μακριά.

Baddha Konasana

  Άφησε τα ισχία σου να ανοίξουν και το αίμα να ρέει ανενόχλητο στην περιοχή της λεκάνης.

Viparita Karani

  Αυτή η restorative asana βοηθά το νευρικό σύστημα να καλμάρει και οι παλμοί της καρδιά επιβραδύνονται.

http://cosmo.gr/