3 Φεβ 2014

UFOgel: Το μικρό σπίτι στις Άλπεις

Ένα...εξωγήινο πουλί μοιάζει να ήταν η έμπνευση πίσω από αυτό το σχεδιασμένο από τον Peter Jungmann σπίτι με το ακόμη πιο εντυπωσιακό εσωτερικό.

 
Οικολογικό, μίνιμαλ και μικροσκοπικό, το σπίτι που ονομάστηκε UFOgel βρίσκεται σκαρφαλωμένο κάπου στις αυστριακές Άλπεις. Το πολυγωνικό κτίσμα που μοιάζει με σπιτάκι ζωγραφισμένο από το χέρι ενός παιδιού θυμίζει προϊστορικό πτηνό αλλά και εξωγήινη κατοικία, ανάλογα με την οπτική γωνία του παρατηρητή και αυτό το χαρακτηριστικό ήταν που του έδωσε και το όνομά του (από το vogel -πουλί στα γερμανικά- και το UFO).  

Ο αρχιτέκτονας Peter Jungmann σχεδίασε εξ'ολοκλήρου το σπίτι, που καταλαμβάνει μόλις 45 τετραγωνικά μέτρα και στηρίζεται σε αντηρίδες χωμένες στην πλαγιά του βουνού, έχοντας ως κύριο υλικό το ξύλο από τα δέντρα της περιοχής. Ο έξυπνος σχεδιασμός του, επιτρέπει την διανυκτέρευση έως και 8 ατόμων αν και η διαβίωση είναι πολύ πιο άνετη για 4 άτομα. Η κουζίνα, το τζάκι, το καθιστικό και το μπάνιο συμπληρώνουν αυτό το μικρό "διαμάντι" ενώ η φυσική μυρωδιά του ξύλου και η υπέροχη πανοραμική θέα του καθιστικού αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των ενοίκων. 

Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι πως η οικογένεια των ιδιοκτητών έχει αποφασίσει να μοιραστεί το UFOgel με οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ζήσει την εμπειρία αυτή. Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο site του UFOgel αλλιώς απόλαυσε τις φωτογραφίες και σχεδίασε νοητά τις επόμενες διακοπές σου.

Κέλλυ Δεσύπρη