11 Φεβ 2014

Nü Woman: H νέα anti-trend μόδα

Σύμφωνα με τον κόσμο των trendsetters το μέλλον του στυλ δεν ανήκει σε κανένα trend. Η μόδα ανήκει στη Nü Woman.


Θυμάσαι εκείνες τις εποχές που η περμανάντ ήταν το απόλυτο look στα μαλλιά και που όσο πιο μεγάλες ήταν οι βάτες, τόσο πιο in ήταν το outfit; Πριν προλάβεις να σχολιάσεις το στυλ εκείνων των χρόνων σου δίνουμε τροφή για σκέψη: τα trend που τώρα λατρεύεις είναι ακριβώς αυτά που σε μερικά χρόνια θα σε κάνουν να κρύβεις τις τωρινές φωτογραφίες σου.

Αν και η μόδα είναι κάτι το εφήμερο, το στυλ είναι παντοτινό, όπως πολύ σοφά δήλωσε η Coco Chanel. Αυτή τη σοφία ακολούθησαν και οι trendsetter του σήμερα και έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν ένα μίνιμαλ, διαχρονικό μα και ιδιαίτερο στυλ. Το όνομα αυτού, Nu Woman, όπως βαφτίστηκε από τη Lexi Nisita, συντάκτρια του Refinery29.

Η “νέα γυναίκα” βασίζει το στυλ της σε μια ευρεία παλέτα ουδέτερων χρωμάτων και αντίστοιχα διαχρονικές φόρμες και αξεσουάρ. Από την γκάμα των θερμών και ψυχρών γκρι, των μπεζ, των λευκών, των καφέ, όλων των γήινων χρωμάτων και φυσικά του μαύρου η ποικιλία είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ότι φανταζόσουν. Είναι μάλιστα η τέλεια παλέτα για να επιτρέψει -και να αναδείξει- από την πιο απλή μέχρι την πιο εξεζητημένη γραμμή. Το αποτέλεσμα είναι μια ντουλάπα τόσο ευέλικτη που οποιοδήποτε κομμάτι μπορεί να συνοδεύσει τέλεια οποιοδήποτε άλλο. Δελεαστικό δεν ακούγεται;

Αν, διαβάζοντας την παραπάνω πρόταση, δε σκέφτηκες “δελεαστικό” αλλά μάλλον “βαρετό” είναι επειδή δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για την άλλη πλευρά της Nu Woman. Ενώ λοιπόν η βάση της ντουλάπας της είναι αυτή που αναλύσαμε παραπάνω, τα αξεσουάρ της και οι γραμμές που επιλέγει για τα ρούχα της, διαμορφώνουν ολόκληρο το στυλ της κάνοντάς την μοναδική αλλά και διαχρονική. Κομψή αλλά και “trendy”. Αυτό που έχει η Nu Woman και που την διαχωρίζει από τις κούκλες των fast fashion καταστημάτων είναι ένα πολύ αυστηρό φίλτρο που βάζει όρια και μέτρο στο ποια trend θα εισχωρήσουν στο στυλ της και με ποιον ακριβώς τρόπο. Καλύτερα τώρα, έτσι;

Οι σχεδιαστές μοιάζουν και εκείνοι να μας εισάγουν βήμα βήμα σε αυτή τη νέα, anti-trendy λογική. Δες για παράδειγμα την επίδραση που είχε ο Raf Simmons στον οίκο Dior, πως άλλαξε την μορφή του διατηρώντας τα χαρακτηριστικά και την αισθητική του. Δες ακόμα, το όραμα της Phoebe Philo για τον οίκο Celine αλλά και τη μεταστροφή μεγάλων fast fashion καταστημάτων που δίνουν πια έμφαση σε βασικά, ποιοτικά κομμάτια. Μεγάλη πηγή έμπνευσης βέβαια αποτελούν και οι αγαπημένες μας fashion bloggers. Η Nu Woman λατρεύει την λιτότητα, την κομψότητα, τις υφές και τα καλοραμμένα ρούχα. Εσύ, θα είσαι μέρος της Nu Woman επανάστασης;

 
 
Η Hedvig παίζει με basic κομμάτια, ένα υπέρκομψο ανδρόγυνο pinstripe παντελόνι και την τελευταία αγάπη των trainer-lovers, τα κλασικά Stan Smith της Adidas.


 
 
Total black αλλά πολλαπλές υφές. Λουστρίνι, ματ δέρμα και faux κροκό καπιτονέ. Να ένα look που μπορεί να σταθεί ανεξαρτήτως χρονολογίας.



Camille Over the Rainbow
Ο ορισμός του διαχρονικού chic είναι αυτό το look που συνδυάζει το κλασικό καμηλό παλτό με total black casual outfit. Το skinny παντελόνι θα δείχνει πάντα τέλειο και ένα ζευγάρι κλασικές γόβες θα είναι πάντα το πιο βασικό κομμάτι της συλλογής σου.



The Blab
Υιοθετώντας το στυλ της Nu Woman δεν θα χρειαστεί να αποποιηθείς τις μεγάλες σου αγάπες. Αν λατρεύεις το χρώμα μπορείς να το ενσωματώσεις τέλεια σε οποιοδήποτε outfit σου όταν αυτό βασίζεται σε ουδέτερη παλέτα. Και ναι, τα mule είναι fashionable κάθε χρονιά αν δείχνουν τόσο κομψά.



Artyfilles
Το υπέροχο πράσινο παλτό που παραπέμπει σε κάποια περασμένη δεκαετία, τα “ασορτί” αθλητικά, οι χρυσές λεπτομέρειες και ο peter pan γιακάς κάνουν αυτό το σύνολο τόσο ιδιαίτερο όσο και κλασικό.



Adenorah Τα παστέλ μπορεί να είναι trend αυτή τη στιγμή όμως είναι και μια παλέτα που ποτέ δεν δείχνει out of fashion. Συνδυάζοντάς το παστέλ ροζ με το λευκό και το μαύρο και με γραμμές που παραπέμπουν στο τώρα, η Adenorah δηλώνει πως είναι “Nu Woman”.

 
Κέλλυ Δεσύπρη