18 Φεβ 2014

Kαθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου;

ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ;
 Ποια είναι η σχέση σου με την «καθαριότητα»; Έχεις καταλάβει την τεράστια σημασία της; Είσαι σίγουρη ότι την κάνεις σωστά;
Ναι, ναι το ξέρουμε ότι είσαι κορίτσι από σπίτι και πολύ σωστή νοικοκυρά γιατί στο έλεγε εσένα από μικρή η μαμά σου ότι «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά», αλλά το θέμα μας τώρα δεν είναι αν είσαι η ιδανική νοικοκυρά που θα ζήλευε και η Μαίρη Παναγιωταρά γιατί πολύ απλά εδώ δεν μας νοιάζει και καθόλου το πώς καθαρίζεις το σπίτι σου, αλλά (!) μας ενδιαφέρει πολύ χοντρά το πώς καθαρίζεις το πρόσωπο σου! Ναι, ναι… είμαστε τόσο ρηχοί αλλά και τόσο συγκεκριμένοι όταν πρόκειται για τη νεότητα και την ομορφιά σου αγαπημένη.
Αν δεν είσαι σίγουρη ότι φροντίζεις επαρκώς για τον σωστό καθαρισμό του προσώπου σου, διάβαζε και σημείωνε γιατί δεν μας βλέπω καθόλου καλά! Αν δεν κάνεις σωστά αυτό που είναι βασικό και στοιχειώδες, στην πραγματικότητα ό,τι άλλο και να κάνεις είναι εντελώς λάθος!

  • Kαθάριζε το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα, κάθε πρωί και κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Ακόμα και αν σου φαίνεται περιττό – επειδή μόλις ξύπνησες ή επειδή δεν είχες βαφτεί καθόλου μέσα στην ημέρα – στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου, αφού και μόνο η επαφή σου με τον ατμοσφαιρικό αέρα αρκεί για να φέρει το δέρμα σου σε επαφή με αόρατες ακαθαρσίες που μπορούν να του κάνουν κακό. Επιπλέον, αν δεν είναι απόλυτα καθαρή η επιδερμίδα σου δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να βάλεις κρέμα ημέρας ή νύχτας αφού τα προϊόντα αυτά δεν θα απορροφηθούν κατάλληλα και δεν θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
  • Μην χρησιμοποιείς κοινά σαπούνια, αλλά κάνε μια επιλογή σε πιο ήπια καθαριστικά προσώπου που έχουν κατάλληλο ph ειδικά για τον δικό σου τύπο δέρματος.
  • Προμηθεύσου σε συνεννόηση με το δερματολόγο ή την αισθητικό σου ένα καθαριστικό πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες, ώστε να μην νιώθεις μετά από κάθε εφαρμογή ότι σε «τραβάει» το δέρμα σου.
  • Μην ξεχνάς να πλένεις πάντα τα χέρια σου πριν καθαρίσεις το πρόσωπό σου.
  • Μην σκουπίζεις ποτέ το πρόσωπό σου με την πετσέτα χεριών. Είναι σίγουρα βρώμικη και μεταφέρει αμέσως βακτήρια στο πρόσωπο σου που μόλις έπλυνες. Πάρε μία καθαρή ή χρησιμοποίησε ταμποναριστά αυτά τα λεπτά χαρτομάντιλα που τα βρίσκεις παντού, είναι μαλακά και είναι μέσα σε κουτί που κλείνει.
  • Κάνε και μασάζ παράλληλα με τον καθαρισμό. Όποιο προϊόν κι αν χρησιμοποιείς, από κρέμα ή γαλάκτωμα μέχρι λάδι ή αφρό, ξέχασε τα βαμβάκια αν θες να δεις το πρόσωπο σου να μεταμορφώνεται πραγματικά! Άπλωσέ το προϊόν στο πρόσωπό σου με τα δάχτυλα σου και κάνε κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς την περιφέρεια για 2-3 λεπτά. Αξίζει τον κόπο, πίστεψε με!
  • Έχε το νου σου να πλένεσαι πάντα με χλιαρό νερό, και όχι με πολύ κρύο ή πολύ ζεστό, αφού οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου και να του προκαλέσουν ζημιές όπως ερυθρότητα, ερεθισμούς, ξηρότητα.
  • Δώσε περισσότερη προσοχή στην περιοχή γύρω από τα μάτια όταν κάνεις καθαρισμό, αφού απαιτεί έναν πιο ήπιο χειρισμό επειδή η επιδερμίδα εκεί είναι πάρα πολύ ευαίσθητη.
  • Κάνε απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η ήπια απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα κάνοντας το δέρμα απαλότερο και φωτεινότερο αρκεί και πάλι να βρεις ένα απολεπιστικό προϊόν κατάλληλο για τον τύπο δέρματός σου. Αλλιώς δεν γλιτώνεις με τίποτα ξηρότητα και κοκκινίλες!
  • Κάνε ένα βαθύ καθαρισμό προσώπου με τη βοήθεια ειδικού σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο δέρματός σου και γι’ αυτό πρέπει να συμβουλευτείς την αισθητικό σου. Πάντως, είναι και απαραίτητος και έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα!
Αγαπημένη μου, τώρα έχεις μπει σε ένα σωστό δρόμο και μένει απλώς να τον ακολουθήσεις για να φροντίσεις και την υγεία σου και το beaute σου βεβαίως βεβαίως!

http://www.marymary.gr/