20 Φεβ 2014

Το Facebook προβλέπει αν η σχέση θα αντέξει στο χρόνο

Το Facebook προβλέπει αν η σχέση θα αντέξει στο χρόνοΘέλετε να μάθετε πόσο θα διαρκέσει η σχέση σας; Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα στατιστικά του Facebook.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε πως μπορεί να προβλέψει εάν μια ερωτική περιπέτεια θα τελειώσει άδοξα ή αν θα εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό.

Εάν ένας χρήστης δηλώνει πως βρίσκεται «σε σχέση» για τρεις ή περισσότερους μήνες, τότε είναι πολύ πιθανό να παραμείνει με το ταίρι του για πολύ καιρό, σύμφωνα με τα δεδομένα του Facebook.

Χρησιμοποιώντας τον τεράστιο όγκο δεδομένων που διατηρεί το δίκτυο για τους χρήστες του, ο ειδικός του Facebook Μπογδάν Στέιτ ανέλυσε το relationship status των Αμερικανών χρηστών από το 2008 έως το 2011. Διαπίστωσε πως ο χρόνος που το ζευγάρι παρέμενε μαζί ήταν ο βασικότερος παράγοντας στην πρόβλεψη της συνολικής διάρκειας της σχέσης.

Περίπου το 50% των σχέσεων που δηλώνονται στο Facebook και έχουν αντέξει για τρεις μήνες πρόκειται να αντέξουν για τέσσερα χρόνια ή και περισσότερο, δηλώνει ο Στέιτ.

Στη μελέτη δεν συμπεριλήφθηκαν παντρεμένα ζευγάρια και το σημείο αναφοράς ήταν τα μέλη 23 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Daily Mail «κάθε μήνας που περνά οδηγεί τις ασταθείς σχέσεις στο τέλος τους».

Παράλληλα, αναλύοντας τον αριθμό των χωρισμών σε σχέση με τις εποχές, τα δεδομένα έδειξαν ότι περισσότερες σχέσεις τελειώνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Το γράφημα παρουσιάζει τις πιθανότητες να αντέξει η σχέση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εάν έχουν ήδη περάσει τρεις ή περισσότεροι μήνες.


www.onmed.gr