20 Φεβ 2014

Πικάντικα burgers λαχανικών με φέτα

Γευστικά, χωρίς κρέας για λιγότερα λιπαρά και πολύ νόστιμα με μια ελληνική πινελιά από τριμμένη φέτα. Συνταγή που μπορείς να την απολαύσεις σκέτη ή σε ψωμάκι. 

244 θερμίδες το burger με το χαλούμι/459 θερμίδες με ψωμάκι, γουακαμόλε και τομάτα

Συστατικά

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 600γρ. Φασόλια κονσέρβα (κατά προτίμηση ανάμεικτα)
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 50 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • Το χυμό από ½ Lime



  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Ράντισε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπέρωσε και σόταρε σε χαμηλή φωτιά για 5΄λεπτά περίπου.Πρόσθεσε το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν
  • 2
    Σε ένα μπολ βάλε τα φασόλια και λιώσε με το πιρούνι σου και ανάμειξε με το μείγμα τα σοταρισμένα λαχανικά σου. Άφησε το μείγμα να κρυώσει
  • 3
    Πρόσθεσε το αυγό, την ψίχα τριμμένη, το κόλιαντο, το χυμό lime και αλατοπιπέρωσε. Ζύμωσε τα υλικά και πρόσθεσε τη φέτα τριμμένη
  • 4
    Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια πλάσε 4 μεγάλα burger. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 20' λεπτα να σταθούν.
  • 5
    Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου ή το barbeque, λαδώνοντας ελαφρά τη σχάρα σου. Ψήσε κάθε burger για 3'-4' λεπτά από τη μία πλευρά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στρώσε μια φέτα χαλούμι σε κάθε burger και άφησε να λιώσει
  • 6
    Σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα ή αν θέλεις βάλε σε ψωμάκι με λίγο γουακαμόλε, φύλλα ρόκας και τομάτες.