11 Φεβ 2014

Τα πιο τραγανά και νόστιμα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Τα πιο τραγανά και νόστιμα μπισκότα με κομματάκια σοκολάταςΤο πιο κλασικό γλυκό σνακ, τώρα από τα χεράκια σας!

Μια απλή συνταγή για τα αγαπημένα μπισκότα με σοκολάτα, τέλεια για τα βουτήξετε στην ζεστή σοκολάτας σας ένα χαλαρό απόγευμα μετά από τη δουλειά και να βρείτε αμέσως την ευτυχία. Γιατί η σοκολάτα δεν είναι ποτέ αρκετή.

Υλικά (για 24 μπισκότα)

155γρ. αλεύρι
115γρ. ανάλατο βούτυρο
100γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
100γρ. ψιλή ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 αβγό (ελαφρά χτυπημένο)
1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
100γρ. τριμμένο αμύγδαλο
150γρ. κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Προθερμένετε το φούρνο στους 180C. Αλείψτε 2 ταψάκια με λιωμένο βούτυρο και βάλτε τα στο ψυγείο.
2. Βάλτε το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης σε ένα βαθύ μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ. Προσθέστε ένα-ένα το αβγό, τη βανίλια και χτυπάτε καλά μετά από κάθε πρόσθεση.
3. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο αμύγδαλο. Τοποθετήστε το μισό μέσα στο μείγμα με το βούτυρο, και ξαναχτυπήστε τα στο μίξερ. Όταν θα έχουν γίνει ενιαίο μείγμα, προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύστε καλά.
4. Χωρίστε τη ζύμη σε 24 κομμάτια και πλάστε τα σε μικρές μπάλες. Τοποθετήστε τις μπάλες σε απόσταση μεταξύ τους, στα προετοιμασμένα ταψάκια, και πιέστε τες λίγο να γίνουν επίπεδες. Βάλτε το κάθε ταψί στο φούρνο και ψήστε τα για 15-20 λεπτά. Τα μπισκότα σας τρώγονται κυρίως κρύα και μπορείτε να τα κρατήσετε ακόμα περισσότερο φυλάσσοντάς τα σε αεροστεγές σκεύος.
www.queen.gr