3 Φεβ 2014

Κρέπες με μήλο και κανέλα

Κρέπες με μήλο και κανέλα
Ένα από τα ωραιότερα εδέσματα της γαλλικής κουζίνας είναι οι κρέπες. Πρόκειται για μια λεπτότερη εκδοχή των τηγανιτών και σερβίρεται με πολλών ειδών γέμιση. Θέλοντας να τους δώσουμε μια πιο χειμερινή νότα σας τις σερβίρουμε με μήλο και κανέλα.

Υλικά

για τις κρέπες


αλεύρι περίπου 3 κούπες
3 κούπες γάλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
1 αυγό
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο ελαιόλαδο

για τη γέμιση

4 μήλα κόκκινα
2 μήλα πράσινα
⅔ φλιτζ. μαργαρίνη
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 σφηνοπότηρο μπράντι
1 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Αρχικά φτιάχνουμε τη γέμιση για τις κρέπες.Καθαρίζουμε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα. Τα κόβουμε σε κυβάκια ή τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το μπράντυ για περίπου μία ώρα. Λιώνουμε σε τηγάνι τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Στραγγίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να γίνουν όλα ένα μείγμα. Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια, τα προσθέτουμε και αυτά  και ανακατεύουμε.

Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή του χυλού για τις κρέπες. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα.

Γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε τρίγωνο ή πούρο. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.