19 Φεβ 2014

Γεμιστά μανιτάρια με σπανάκι

Μανιταράκια γεμιστά με σπανάκι και διάφορα νόστιμα συστατικά. Ένα υγιεινό, πλην εξαίσιο ορεκτικό για να συνοδεύσεις το κρασί σου! Τι λες;


Συστατικά

  • 24 μέτρια μανιτάρια (περίπου τρία τέταρτα του κιλού στο σύνολο)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το ταψί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3/4 του φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
  • 1/2  φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι, πιπέρι,














  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Προθέρμανε το φούρνο στους 190ο C
  • 2
    Αφαίρεσε τα “ποδαράκια” από τα μανιτάρια και ψιλόκοψέ τα. Άφησέ τα στην άκρη
  • 3
    Άλειψε ένα ταψί με λαδάκι και βάλε τα μανιτάρια με την πλευρά που είναι το ποδαράκι προς τα κάτω και ψήστα για περίπου 10' με 12' λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • 4
    Ζέστανε τις δύο κουταλιές λάδι σε μέτριο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα “ποδαράκια” των μανιταριών και μαγείρεψέ τα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν για 3' με 5' λεπτά. Πρόσθεσε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε για 2'-3' λεπτά ακόμη
  • 5
    Βγάλε από τη φωτιά και βάλε το σπανάκι σε μπολ μαζί με την ψίχα και το τυρί
  • 6
    Γέμισε κάθε μανιτάρι με λίγο από το μείγμα και βάλτα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 12' με 15' λεπτά