- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 3 μέτρια μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 κόκκινη ή/και κίτρινη γλυκιά πιπεριά κομμένη στα τέσσερα
- 8 μέτριες τορτίγιες
- 2 μέτρια αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα light
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- Μερικές σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
- Φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)
- Φετούλες λεμόνι (προαιρετικά)
Τρόπος μαγειρέματος
- 1
Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου
- 2
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο. Άλειψε τα μανιτάρια και τις πιπεριές με αυτό
- 3
Τύλιξε τις τορτίγιες με αλουμινόχαρτο. Βάλε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τις τορτίγιες σε ταψί, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο και βάλτο στο γκριλ για 8 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
- 4
Κόψε τα μανιτάρια σε φέτες και τις πιπεριές σε λωρίδες
- 5
Σε μέτριο μπολ λιώσε ένα από τα αβοκάντο, πρόσθεσε τη μαγιονέζα και το τσίλι. Αλατοπιπέρωσε. Κόψε σε φέτες το άλλο αβοκάντο
- 6
Γέμισε κάθε τορτίγια με μανιτάρια, πιπεριά, αβοκάντο και από πάνω ρίξε τη μαγιονέζα
- 7
Μπορείς να προσθέσεις λίγη καυτερή σως, φύλλα κόλιανδρου και μικρές φετούλες λεμόνι
-