18 Φεβ 2014

Φλωρεντία, η πόλη της καρδιάς μου




Ταξίδι στη Φλωρεντία σημαίνει ταξίδι στην Ιστορία, την τέχνη, την έμπνευση, την κομψότητα, την παράδοση, τη μόδα την ομορφιά.

Είναι μια πόλη που σε γοητεύει σε κάθε βήμα με κάθε σου ματιά που ταξιδεύει στον ποταμό Αρνο, τις γέφυρες, το Ponte Vecchio, τους μικρούς στενούς δρόμους του Μεσαίωνα, τo Palazzo Pitti, τα μουσεία.



Πλατεία στην Πόλη


Ακολουθούν οι βιτρίνες όλων των σύγχρονων Ιταλών και μη σχεδιαστών μόδας, αντικερί, ειδών σπιτιού vintage μικρομάγαζων και άλλων με υπέροχα φυσικά αρωματικά σαπούνια, αρώματα, παιχνίδια που μαγνητίζουν με την καλαισθησία τους.

Η γέφυρα Ponte Vecchio στον ποταμό Άρνο

Πως φτάνεις στη Φλωρεντία
Δεν υπάρχει κατευθείαν πτήση από την Ελλάδα. Πηγαίνεις μέσω Ρώμης και από εκεί με άλλο αεροπλάνο ή τρένο, η μέσω Φρανκφούρτης και μετά με άλλο αεροπλάνο.


Είσοδος στο χώρο του Κοινοτικού Μεγάρου

Καλό είναι να επιλέξεις την πτήση που θα σε κάνει να περιμένεις λιγότερο ανάμεσα στις 2 πτήσεις αλλά όχι και οριακά για να έχεις τη βαλίτσα σου όταν φτάσεις στη Φλωρεντία.

Εσωτερική αυλή

Αν κλείσεις τα εισιτήρια νωρίς το ταξίδι είναι προσιτό οικονομικά.


Τα ξενοδοχεία γενικά στην Ιταλία είναι ακριβά, υπάρχουν όμως και μικρά καλά ξενοδοχεία και πανσιόν σε λογική τιμή. Τρως παντού καλά και σχετικά σε καλές τιμές εκτός αν πας σε πολύ καλό εστιατόριο.


Λεπτομέρεια της πόρτας εισόδου

Είχα πάει στο παρελθόν τέσσερις φορές στη Φλωρεντία και την είχα λατρέψει. Αυτή τη φορά βρέθηκα εκεί καλεσμένη από τον οίκο Ferragamo για το λανσάρισμα του νέου αρώματος του με το όνομα Signorina Eleganza.


Εσωτερική αυλή παλιού κτιρίου στη Φλωρεντία

H εκδήλωση ήταν μια μοναδική εμπειρία εξαιρετικού επιπέδου και έγινε στη Γκαλερία Uffici, την οποίαν έχτισε ο Κόσσιμο Μέδικος, με στόχο να προκαλέσει όλους τους τότε ηγεμόνες που τον θεωρούσαν έμπορο-αστό ότι μπορούσε να τους ξεπεράσει. Και το κατάφερε.

Αρώματα, σαπούνια, κεριά και κρέμες στο υπέροχο μαγαζί Aqua Flor στην οδό Santa Gose

Το μουσείο περιλαμβάνει άπειρα έργα ζωγραφικής και γλυπτά και η ξενάγηση στις 8 η ώρα το βράδυ έγινε από ξεναγό με χιούμορ, ανάλυση και ιστορικές αναφορές. Στη συνέχεια σε μια μεγάλη αίθουσα στο Uffici καθισμένη με δημοσιογράφους ομορφιάς από όλη την Ευρώπη ακριβώς απέναντι από τον πίνακα Η Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι άκουσα τις δύο από τις 4 εποχές του Βιβάλντι-την Ανοιξη και το Χειμώνα από μια ορχήστρα νέων με ευαισθησία και ταλέντο.

Αρώματα, σαπούνια, κεριά και κρέμες στο υπέροχο μαγαζί Aqua Flor στην οδό Santa Gose

Αργότερα σε άλλη αίθουσα-πάντα μέσα στο μουσείο- έγινε η παρουσίαση του αρώματος και σερβιρίστηκαν κοκτέιλ. Εκεί είχα την ευκαιρία να μιλήσω με την κυρία Ferragamo η οποία λατρεύει την Ελλάδα και επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά με σκάφος για να δει όσο περισσότερα μπορεί και να απολαύσει την υπέροχη θάλασσα μας.

Αρώματα, σαπούνια, κεριά και κρέμες στο υπέροχο μαγαζί Aqua Flor στην οδό Santa Gose

Το γεύμα ήταν εντυπωσιακό σε ένα αυτοκρατορικό μακρύ τραπέζι που κάλυπτε σε όλο του το μήκος την τεράστια αίθουσα του μουσείου αποκλειστικά στη δική μας θέα και απόλαυση. Ηταν όλα μαγικά και σε απόλυτη αρμονία με την ευωδιά και την κομψότητα του αρώματος Signorina Eleganza του Ferragamo που πολύ σύντομα θα φορέσουμε, όλες.

Το Duomo

To βαπτιστήριο του San Giovanni

Το νέο άρωμα του οίκου Ferragamo με το όνομα Signorina Eleganza.



Φλώρα Καμχή, Beauty Editor Madame Figaro

http://www.missbloom.gr/