21 Φεβ 2014

Ιδιοφυΐα 3 ετών με IQ 160 έγινε δεκτή στη Mensa

Δεν πηγαίνει ούτε νηπιαγωγείο, ωστόσο ένα κοριτσάκι ετών από την Αριζόνα έγινε δεκτό στη Mensa, μια κλειστή παγκόσμια κοινότητα για ιδιοφυΐες (άτομα με υψηλό IQ για την ακρίβεια).
Με IQ πάνω από 160, η Alexis Martin από το προάστιο Queen Creek, είναι πλέον το νεαρότερο μέλος της Mensa στην Αριζόνα. H Alexis διαβάζει αγγλικά σε επίπεδο πέμπτης δημοτικού και έμαθε μόνη της ισπανικά από το iPad των γονιών της. Η νοημοσύνη της την κατατάσσει στο 2% του γενικού πληθυσμού σύμφωνα με τυποποιημένα πρότυπα εφυϊας.
Perierga.gr - Ιδιοφυΐα 3 ετών με IQ 160 έγινε δεκτή στη Mensa
Ο πατέρας της δηλώνει πώς άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι συνέβαινε κάτι διαφορετικό με την κόρη του όταν αυτή ήταν ενός έτους. »Ηταν σε θέση να διηγηθεί το παραμύθι που άκουσε το προηγούμενο βράδυ», αναφέρει ο πατέρας της, »και μάλιστα επακριβώς». Η μικρή Alexis άρχισε να διαβάζει στην ηλικία των δυο ετών και κάθε φορά που μαθαίνει μια καινούρια λέξη μπορεί να τη χρησιμοποιεί με εξαιρετική ακρίβεια σε προτάσεις.
Οπως αναφέρει το Reuters ανήκει στα 3.300 μέλη της Mensa στις ΗΠΑ που είναι κάτω των 18 ετών, ενώ τα συνολικά μέλη είναι 56.000 σε εθνικό επίπεδο.

www.perierga.gr