2 Ιαν 2014

Πέντε παράδοξοι παράγοντες που σας κάνουν να τσακώνεστε με το σύντροφό σας!

Πέντε παράδοξοι παράγοντες που σας κάνουν να τσακώνεστε με το σύντροφό σας!
Μπορεί να γνωρίζετε το σύντροφό σας χρόνια, μπορεί να συγκατοικούσατε πολύ πριν παντρευτείτε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στιγμές με ομηρικούς καβγάδες και γκρίνια!

Δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, οι παράδοξοι παράγοντες που φθείρουν τη σχέση σας, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε!

Τα πολλά λιπαρά στη διατροφή

Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιούν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ohio και συνεχίζεται έως το τέλος του 2014, τα λιπαρά φαγητά κάνουν τους ανθρώπους να στρεσάρονται περισσότερο και να γίνονται πιο αντιδραστικοί στους συζυγικούς καβγάδες.

Η έλλειψη χαμόγελου

Ερευνητές του Πανεπιστημίου DePauw διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες δεν χαμογελούν, στις φωτογραφίες των παιδικών και φοιτητικών τους χρόνων, έχουν έως και πέντε φορές πιο αυξημένο κίνδυνο να χωρίσουν.

Το ενοίκιο

Οικονομολόγοι από το Hunter College κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν το σπίτι στο οποίο ζει το ζευγάρι είναι ιδιόκτητο, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνουν μαζί. Όπως αναφέρουν όταν η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε ύφεση, οι ιδιοκτήτες τείνουν να μένουν στους γάμους τους, επειδή είναι πιο δύσκολο να πουλήσουν το ακίνητο.

Το shopping therapy

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Brigham Young University, τα ζευγάρια που παραδέχονται πως λατρεύουν τα χρήματα, την πολυτέλεια και τα ατελείωτα ψώνια εμφανίζουν 10-15% χαμηλότερη σταθερότητα στον γάμο τους, από τα ζευγάρια που λένε πως το χρήμα δεν έχει μεγάλη σημασία.

Οι κακές παρέες

Τα ζευγάρια με χωρισμένους φίλους έχουν 147% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν επίσης, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Brown.