23 Ιαν 2014

Ναύπλιο και για μονοήμερη

Γοητεία σε vintage συσκευασία και σφηνάκια ανακαλύψεων που δεν εξαντλούνται σε ένα weekend μάς αναγκάζουν να επιστρέφουμε διαρκώς στο Ναύπλιο, ακόμη και για ημερήσιες ανάσες χαλάρωσης από την Αθήνα. Η Άρτεμις Τζίτζη ξαναπερπατά την ιδανική πόλη και σταχυολογεί must στάσεις.

Η κοσμοπολίτικη και κομψή ατμόσφαιρα του Ναυπλίου κάνει link στη βαριά ιστορία του, καθώς οι αποσπασματικές γνώσεις μας από το σχολείο για τον Καποδίστρια, το Παλαμήδι ή τον Κολοκοτρώνη, που φυλακίστηκε εκεί, αλλά και οι πρωτιές της πόλης –εδώ η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, εδώ το πρώτο φαρμακείο, εδώ το πρώτο σχολείο, εδώ η πρώτη Βουλή– μπερδεύονται με τους ποδηλάτες και τα ρομαντικά καλντερίμια, τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά και τους σοφιστικέ φοιτητές του Θεατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου. Κάτω από την ομπρέλα των κόκκινων κεραμιδιών, ενετικά ερείπια βγάζουν σε ωραία ξενοδοχεία, οι καφετέριες οδηγούν κατευθείαν από τον πρωινό καπουτσίνο σε after μπαρίστικες ιστορίες, οι ψαροταβέρνες κοιτάζουν συναινετικά τα παλαιοπωλεία και υπέροχα ιταλικά παγωτά γειτνιάζουν με αυθεντικά ελληνικά τσίπουρα. Τρία σημεία, η ζωντανή πλατεία Συντάγματος, με αύρα ιταλικής piazza, ο Ψαρομαχαλάς, το πιο γραφικό κομμάτι του Ναυπλίου, και ο Μεγάλος Δρόμος ( δηλαδή ο… στενός πολύβουος πεζόδρομος της Βασ. Κωνσταντίνου ), ορίζουν την καρδιά της παλιάς πόλης. Άλλα τέσσερα, το επιβλέπον Παλαμήδι, η ανεμοδαρμένη Ακροναυπλία, η παραλία της Αρβανιτιάς και το καρτποσταλικό Μπούρτζι, ολοκληρώνουν τη χαρτογράφησή της και την αφρόκρεμα του sightseeing για τους επισκέπτες της πρώτης φοράς και όχι μόνο.

Μουσεία και πολυχώροι-έκπληξη


 Μουσείο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος
Μουσείο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος
Η παρουσίαση του συμπλέγματος παλαιολιθικών εστιών από τις βραχοσκεπές στο φαράγγι της Κλεισούρας, στην Πρόσυμνα, με έτος εκκίνησης το 32.000 π.Χ., και των ευρημάτων του σπηλαίου Φράγχθι, που κατοικήθηκε από το 28.000 π.Χ., κλέβει την παράσταση στο θαυμάσια οργανωμένο Αρχαιολογικό Μουσείο. Το Μουσείο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, πάλι, προσφέρει ένα πανόραμα του λαϊκού και του νεότερου πολιτισμού της περιοχής ( υφαντά, κεντήματα, παλιοί χάρτες, ενδυμασίες ). Εξαιρετικό πωλητήριο με βιβλία, αντικείμενα τέχνης και αξεσουάρ – ό,τι πρέπει για δώρο. Οι λάτρεις της θρησκευτικής τέχνης επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου ( 16ος αιώνας ), με το υψηλού επιπέδου αντίγραφο του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο ντα Βίντσι σε τοιχογραφία. Άγνωστο στους πολλούς, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard, το μόνο στην Ευρώπη, διαθέτει τεράστια ψηφιακή βιβλιοθήκη ( 2752047030 ). Χωρίς αντίπαλο στο είδος του, ο πολυχώρος Φουγάρο είναι κάτι σαν την… Τεχνόπολι του Ναυπλίου. Υποδειγματικά ανακαινισμένοι σε minimal industrial ύφος, οι χώροι της παλιάς βιομηχανίας Ανθός στεγάζουν εκθέσεις, εστιατόριο, café, εργαστήριο με δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, κατάστημα με ποιοτικά δώρα, βιβλιοθήκη και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ( 2752047300, www.fougaro.gr ).

Νόστιμες στάσεις


Το «Άνω-Κάτω» ( 2752025032 ) είναι ένα χοντογκάδικο και χαμπουργκεράδικο με άποψη απέναντι από το στρατόπεδο. Pet friendly, έχει παγκάκια με κουρελούδες στη μικρή αυλή μπροστά, κόμικς με τον Ντόναλντ να ταπετσάρουν κάπου στον τοίχο και ψαγμένες μουσικές. Αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας το ποτοποιείο Καρώνη ( 2752024968, 6945150430, www.karonis.gr ) στην Αγία Παρασκευή, με ιστορία 140 χρόνων: σέρτικο ούζο, τσίπουρο, μαστίχα και λικέρ βύσσινο, χάλκινοι αποστακτήρες και γευσιγνωσία των προϊόντων. Στις βόλτες σας στην πόλη δοκιμάστε οπωσδήποτε τις χειροποίητες σοκολάτες με παπάγια, μάνγκο, μπανάνα και ξηρούς καρπούς στο ζαχαροπλαστείο Γλυκός Πειρασμός ( 2752097516 ) και τους χυμούς της Οικογένειας Χριστοδούλου ( www.chfamily.gr ), που στύβονται μέσα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή των φρούτων. Το παγωτό καταΐφι με μαστίχα του Κουστένη ( 2752025301 ) είναι η δυναμική παραδοσιακή απάντηση στα επίσης ωραιότατα ιταλικά παγωτά της Antica Gelateria di Roma ( 2752023520 ) και τα χωνάκια με τα φρέσκα φρούτα της Παγωτομανίας ( 2752028383 ).

Πού να φάτε


 «3 Sixty Café»
«3 Sixty Café»
Στο καινούργιο all day café-bar «3 Sixty Café» (2752028068 ), με λαμπερό ντεκόρ στο ισόγειο ενός νεοκλασικού του 1836: κλασικά ελληνικά και μεσογειακά πιάτα άψογα μαγειρεμένα, πολύ καλός καφές, σνακ, γλυκά και μια πλουσιότατη wine list με επιλογές αποκλειστικά από την Πελοπόννησο. Στο «Circle» (ξενοδοχείο «Amphitryon», 2752070700 ), το καλό εστιατόριο της πόλης με την ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με δημιουργικές πινελιές. Στο οινομαγειρείο «Νούλης» (2752025541 ), με πιάτα από φρέσκες ντόπιες ύλες. Στο BBQ & Grill Pantazis (2752096097 ), με μοντέρνα διακόσμηση, καλές τιμές, κρεατικά στη σχάρα αλλά και burgers με Black Angus. Στις κλασικές ψαροταβέρνες «Σαβούρας» (2752027704 ) και «Αραπάκος» (2752027675 ). Στο «Αλαλούμ» (2752029883 ), με ενδιαφέρουσες σαλάτες, φιλέτο χοιρινό με μπανάνα και κότσι με σος μουστάρδας. Στον «Βασίλη» (2752025334 ), με πολλά μαγειρευτά και γρήγορη εξυπηρέτηση. Στο ήσυχο «Κουτούκι» (2752024477 ), όπου μπορεί να βρείτε και την τοπική σπεσιαλιτέ μπογάνα, ήτοι κοτόπουλο ή αρνί με πατάτες και ιδιαίτερο ψήσιμο.

Περισσότερες προτάσεις φαγητού αξιολογημένες από τον Alpha Guide εδώ


Shopping με άποψη


 Πολυχώρος με προσωπικότητα το «Φουγάρο»
Πολυχώρος με προσωπικότητα το «Φουγάρο»
Τα ασημένια και χρυσά κοσμήματα-μικρογλυπτά στη Μεταλλαγή ( 2752021267 ), οι ρομαντικές εσάρπες αργαλειού στις Αγνύθες ( 2752022380 ) και τα ευφάνταστα ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και διακοσμητικά στο Εργαστήρι Χειροποίητων Δημιουργιών SPYKOU ( 2752022847 ) είναι μερικά από τα δείγματα της ιδιαίτερης αγοράς της πόλης. Σημειώστε ακόμη το μικροσκοπικό ατμοσφαιρικό βιβλιοπωλείο Αποσπερίτης ( Λ. Αμαλίας 30 ), με διαλεχτές εκδόσεις και ορισμένα σπάνια ιστορικά βιβλία, το Καρνάγιο ( 2752025327 ), με θαυμάσια είδη δώρων για το σπίτι, χειροποίητα κοσμήματα, κεραμικά, παραδοσιακά μεταλλικά και ξύλινα παιχνίδια και μαριονέτες, και το Ευ Ζειν The Collector’s Art Gallery ( 2752047284 ), μια εντυπωσιακή γκαλερί με έργα αμερικανικής και ασιατικής τέχνης, δημιουργίες από χαρτί, συλλογές από πορσελάνες και γραμματόσημα και χρυσά και ασημένια κοσμήματα. Κλασική αξία, το Μουσείο Κομπολογιού ( 2752021618 ) εκθέτει άπειρα πανέμορφα κομπολόγια από όλο τον κόσμο, ενώ στο ισόγειο υπάρχει και κατάστημα πώλησης. Ο Καραγκιόζης είναι φέτος κεντρική φιγούρα του εγχώριου καρναβαλιού αλλά και του πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου που οργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων με θέμα «Ο Καραγκιόζης του σήμερα». Αν σας εμπνέει, στείλτε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 6 Μαρτίου. Αλλιώς, αγοράστε τις λεπτοδουλεμένες και καλόγουστες χειροποίητες φιγούρες του Καραγκιόζη στο Ενώτιον, στη Σταϊκοπούλου, από τα χέρια του Ηλία Μώρου.

Tip


Τα ποδήλατα του Δήμου, που τα παίρνετε από την Πλατεία Συντάγματος, είναι ο τέλειος τρόπος για μια δωρεάν περιήγηση της πόλης. Αν χρειάζεστε αξεσουάρ, παιδικό ποδήλατο ή οτιδήποτε αντίστοιχο, υπάρχει το Nafplio Bike by Nikoleta Rafailidi. ( 2752097836, www.nafplio-bike.gr ).

Ψαγμένο nightlife


 «Circulo Cooperativa»
«Circulo Cooperativa»
Πολλές, πάρα πολλές οι επιλογές για πρωινή/απογευματινή/βραδινή διασκέδαση. Τα σχετικά μαγαζιά είναι όλα all day: ξεκινάς με καφέ, σνακ και τα συναφή και συνεχίζεις με ποτό, κοκτέιλ και τα συναφή. Από τα μαγαζιά με «σκηνοθετική» άποψη, το «Circulo Cooperativa» ( Β. Κωνσταντίνου 6 & Κοκκίνου 17 ) παίζει έθνικ και alternative rock μουσικές, σε συνδυασμό με εξαιρετικό καφέ, σπάνια τσάγια, πολλές επιλογές ποτών, μπίρας και κρασιού και ψαγμένη βιβλιοθήκη. Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο «Μαύρος Γάτος» ( Μπουμπουλίνας & Σοφρώνη 1 ), με πιάνο, arty διακόσμηση με αντίκες και νεο-μποέμ έπιπλα, soul, rock, funk, reggae και live ρυθμούς αλλά και πρωινό με βιολογικά προϊόντα, ενώ μπορεί να κάνει ένα πέρασμα και ο γάτος του καταστήματος, ο Μπελαφόντε. Το «Σοκάκι» ( Εθνικής Αντιστάσεως 8, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλ. Συντάγματος ) μετράει 22 χρόνια και άπειρους fans, ντόπιους και Αθηναίους – στα υπέρ του ο κατάλογος με πρωταγωνιστές τις τεράστιες κρέπες, τα ριζότι και τα burgers, καθώς και οι μουσικές που σταματούν στη δεκαετία του ’80. Μοναδικό ταπάδικο, το «Ες Αεί Enoteca & Tapas Bar» ( Σταϊκοπούλου 8 ) κάνει παιχνίδι με tapas και εσπρέσο, χυμούς και κοκτέιλ, αρκετά κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα και dub, be bop, funk και jazz ήχους, σε μινιμαλιστικό ντεκόρ, αρχίζοντας από τις 12 το μεσημέρι. Καινούργια άφιξη, ο «Βάτραχος» ( Υψηλάντου & Κωλέττη 1 ), λιτός και απέριττος, με εναλλακτικές μουσικές κι αυτός.

Κλασικές διαδρομές


Πλατεία Συντάγματος
Εδώ ζήτησαν οι Έλληνες σύνταγμα από τον βασιλιά Όθωνα, εδώ πίνουν τον καφέ οι νεοέλληνες και οι άπειροι τουρίστες, με θέα το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Τριανόν, πρώην τουρκικό τζαμί που στέγασε το πρώτο Αλληλοδιδακτικό Σχολείο της πόλης, το μεσοπολεμικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας και το Βουλευτικό όπου συνεδρίασε η πρώτη Βουλή των Ελλήνων και σήμερα στεγάζει τη Δηµοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου. Αύρα ιταλικής piazza, ζωντάνια, η ιστορία στην έχει στημένη από παντού, αλλά εσύ αισθάνεσαι προφυλαγμένος και χαλαρός στην περίκλειστη πλατεία με το άρωμα του καφέ διάχυτο, τα κόκκινα κεραμίδια απέναντι και το πολύχρωμο πλήθος που σουλατσάρει ανέμελα στα βήματα του Κολοκοτρώνη και του Νικηταρά που είχαν εδώ τα σπίτια τους. 


Μεγάλος Δρόμος
Από εδώ ξεκινάει ο πλακόστρωτος Μεγάλος Δρόµος, όπως λένε τη οδό Βασ. Κωνσταντίνου, που ενώνει την πλατεία Συντάγματος με την πλατεία Τριών Ναυαρχών και που στην πραγματικότητα είναι ένας …στενός δρόμος, που βρίθει από κίνηση, μαγαζάκια άλλα με κοινότυπα διακοσμητικά και κάποια που αξίζουν την προσοχή σας, ορισμένα θαυμάσια νεοκλασικά του 19ου αιώνα και πολλά καφέ ενώ σίγουρα διαθέτει μοναδικό ταμπεραμέντο και μαζί με την οδό Σταϊκοπούλου, επίσης πεζόδρομο, κάνουν ολόκληρη την πόλη να δονείται σε αλέγρους ρυθμούς.
Ψαρομαχαλάς
Ακολουθώντας την οδό Σταϊκοπούλου και ανεβαίνοντας τα σκαλάκια μέχρι την οδό Καποδιστρίου, η ατμόσφαιρα αλλάζει. Έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, εκεί όπου το 1831 δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας. Λίγο πιο πάνω, ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της οδού Ποταμιάνου βρίσκεται η Καθολική εκκλησία ( Φραγκοκλησιά ) και από πίσω της αρχίζει η Ζυγομαλά που οδηγεί στην πλατεία Ψαρομαχαλά, κάτω από το βράχο της Ακροναυπλίας. Ο Ψαρομαχαλάς, είναι μια παμπάλαιη συνοικία της κάτω πόλης του Ναυπλίου όπου βρίσκοντας τα σπίτια των φτωχών και κατά την άποψή μας, είναι το πιο γραφικό κομμάτι της πόλης. Δρομοσκάλες, γωνιές, σπιτάκια μικρά, στενά καλντερίμια, μπαλκόνια με λουλούδια, μπουκαμβίλιες, πολύχρωμα παράθυρα και μια θριαμβευτική θέα σε ολόκληρη την πόλη, το Μπούρτζι, τον Αργολικό κόλπο και τον προμαχώνα «τα 5 αδέλφια» της Ακροναυπλίας. 


Ακροναυπλία Μπούρτζι Παλαμήδι
Η Ακροναυπλία, το Ιτς Καλέ όπως την έλεγαν οι Τούρκοι υπάρχει από τον 3ο π.χ. αιώνα και είναι η αρχαία ακρόπολη της πόλης. Αρχαία ελληνικά, ρωμαϊκά, βυζαντινά, ενετικά και τούρκικα ερείπια οχυρωματικών έργων , φτιάχνουν ένα γοητευτικό αρχιτεκτονικό παζλ με χαρακτηριστικές ψηφίδες τον προμαχώνα Γκριμάνι, το Castel del Toro, ( με πέντε κανόνια –αυτά είναι τα «πέντε αδέλφια» ) το Φράγκικο κάστρο, το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και το Κάστρο των Ρωμιών και κοινό παρανομαστή ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα από το πλάτωμα κάτω από το Παλιό Ρολόι. Κατηφορίζοντας από εδώ, φθάνεις στην πλατεία Αρβανιτιάς με την ομώνυμη οργανωμένη παραλία. Είναι το τέλος του παραθαλάσσιου πεζόδροµου γύρω από την Ακροναυπλία με ενδιάμεσους σταθμούς, την περιοχή «μπανιέρες», όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου και το εγκαταλελειμμένο εκκλησάκι της Παναγίας της Σπηλιάς. Μια ονειρεμένη βόλτα παρέα με επιβλητικούς βράχους, γεμάτους φραγκοσυκιές, με το κύμα να αφρίζει δίπλα σου και γεύση από την αλμύρα της θάλασσας, το Παλαμήδι να ορμάει ξαφνικά στη σκηνή κάποια στιγμή και την αίσθηση ότι η πόλη και όλες οι πόλεις γενικά, βρίσκονται πλέον σε άλλο πλανήτη. Βεβαίως, η βόλτα μπορεί να ξεκινήσει και από το τέλος της προκυμαίας και να συνεχιστεί για άλλα 3 χιλιόμετρα μέχρι την παραλία της Καραθώνας κάτω από το Παλαμήδι, αλλά γι΄ αυτόν τον προορισμό ίσως είναι καλύτερα να προτιμήσετε αυτοκίνητο. Στο Μπούρτζι πάλι, το ενετικό κτίσμα του 1473 και μαζί με το Παλαμήδι σήμα κατατεθέν της πόλης, μπορείτε να πάτε χειμώνα καλοκαίρι με τα σχετικά καραβάκια και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ αφού απέχει μόνο 450 μ. από τη στεριά. Αλλιώς πιάνετε τραπεζάκι σε μια από τις παραλιακές καφετέριες και το χαζεύετε φωτισμένο το βράδυ όταν είναι φορτωμένο με τόνους ρομαντισμού. Εντελώς άλλη ιστορία είναι το Παλαμήδι. Ένα πανίσχυρο ενετικό οχυρό ( κτίστηκε το 1714 ) που θεωρείτο απόρθητο μέχρι που το κατέλαβαν οι Έλληνες από τους Τούρκους το 1822 για να λειτουργήσει και ως φυλακή για βαρυποινίτες αργότερα -δυστυχώς και για τον Κολοκοτρώνη, προκαλεί από το ύψος των 216 μ. και το πλήθος των 857 σκαλοπατιών του όσους ανθεκτικούς, να το κατακτήσουν βήμα –βήμα με ανταμοιβή την αίσθηση ότι βαδίζουν αγκαζέ με την νεώτερη ελληνική ιστορία και μια συνταρακτική θέα στην πόλη και στον Αργολικό κόλπο από τα πλατύσκαλα ανάπαυσης. Μια θέα που δεν θα στερηθούν ούτε όσοι προτιμήσουν το αυτοκίνητο ( καθημερινά 08.00 - 19.15, τηλ. 27520 28036. )


Πού να μείνετε


 «Ιππολύτη»
«Ιππολύτη»
«Nafplia Palace Hotel and Villas». Ακριβώς στην Ακροναυπλία, πολυτελές και διαχρονικά κομψό με συγκλονιστική θέα στο Μπούρτζι, σε ολόκληρη την πόλη και τον Αργολικό κόλπο. Υπέροχες οι βίλες –μπανγκάλοους, κάποιες με τζάκι και hi tech εξοπλισμό. Ακροναυπλία, 2752070800, από 200€
«Amphitryon Hotel» Κομψότητα και λιτή πολυτέλεια, σουΐτες διακοσμημένες με δέρμα και ξύλο, φωτεινά δωμάτια, υπέροχη θέα στο Μπούρτζι. Πολύ καλό το εστιατόριο "Circle". Σπηλιάδου 3, 27520 70700, από 146€
«Ιππολύτη» Κομψότατο νεοκλασικό κτίριο άψογα ανακαινισμένο. Διακριτική πολυτέλεια, καλό γούστο, θαυμάσια έπιπλα και σουΐτες –σοφίτες με μπαλκονάκι, ορισμένες με τζάκι. Πρωινό στο μικρό καφέ του ισογείου ή στην πίσω αυλή με τη θερμαινόμενη πισίνα-υδρομασάζ το καλοκαίρι. Αριστείδου & Ηλία Μηνιάτη 9, 27520 96088, από 80€
«Melissaki Villas» Τέσσερις ιδιαίτερες βίλες με personalized service (ό,τι πρέπει και για οικογένεια ή παρέα ). Στο άγνωστο χωριουδάκι Πυργιώτικα της Αργολίδας –μιαν ανάσα από το Ναύπλιο–, μες στους πορτοκαλεώνες, κάθε σπίτι μοιάζει με αυτόνομο εξοχικό όπου περισσεύει το καλό γούστο, χωρίς να λείπουν και οι ανέσεις του σπιτιού σου. Οι βίλες έχουν καθημερινό σέρβις, το πρωινό (πλουσιότατο και σπιτικό ) σερβίρεται στην τραπεζαρία όποια ώρα το ζητήσετε και για δείπνο μέχρι delivery από την αξιόλογη ταβέρνα του χωριού μπορείτε να έχετε, αν βαρεθείτε να κατεβείτε στο Ναύπλιο (2752096414, 6944366804 ).
«Xenon Inn» Οι …σταύλοι του Νικηταρά, ανακαινίστηκαν πλήρως και μετατράπηκαν σε ένα γλυκύτατο ξενοδοχείο, με ξύλινα πατώματα, ζωγραφισμένες οροφές, και την απόλυτη θέα στην πλατεία. Το πρωινό σερβίρεται στο ομώνυμο καφέ της πλατείας. Πλατεία Συντάγµατος, 27520 29333, από 80€
«Αιών Luxury Hotel» Φροντισμένο city hotel σε νεοκλασσικό κτίριο, με ήσυχη αισθητική στους χώρους, µπάνια με χαµάµ και τζακούζι και θαυμάσιο μπαρ δίπλα στο lobby. Όθωνος 21-23, 27520 99377, από 100 €
«Grand Sarai» Σε ένα υποδειγματικά αποκατεστημένο ιστορικό κτίριο του 17ου αιώνα και δωµάτια φωτεινά και ψηλοτάβανα, µε θέα στον Αργολικό Κόλπο, την παλιά πόλη και το Παλαµήδι. Φωτοµάρα & Ποταµιάνου 3, 27520 22563, από 80€
«Amalia Hotel» Στο δρόμο για το Άργος, μακριά από το θόρυβο, με διακριτική πολυτέλεια, μεγάλους εξωτερικούς χώρους και γωνιές χαλάρωσης. Τύρινθα, 27520 24400, από 90€
«Grand Bretagne» Ιστορικό και πολυτελές, ατμόσφαιρα εποχής και σύγχρονες ανέσεις. Πλ. Φιλελλήνων, 2752096200, από 115€ «Αμυμώνη» Σε ανακαινισμένο αρχοντικό με ξύλινα πατώματα και έπιπλα-αντίκες. Όθωνος 39, 2752099477, από 75€ |


 «Melissaki Villas»
«Melissaki Villas»
«Δίας» Η πρώην κατοικία του Υψηλάντη, με ρουστίκ ξύλινα έπιπλα, μεταξωτά σεντόνια και πλούσιο σπιτικό πρωινό. Παπανικολάου & Μουτζουρίδου, 2752022276, από 65€
«Ilion Hotel Suites» Σε ένα από τα πιο παλιά κτίρια του Ναυπλίου (1600 ), διακοσμημένο με αντίκες και fresco και πραγματική ατμόσφαιρα εποχής. Ευθυμιοπούλου 4 & Καποδιστρίου 6, 2752025114, από 50€ «Αέρινον» Στη Νέα Πόλη, με ρομαντική διάθεση στη διακόσμηση και απόλυτη ησυχία. Ευαγγελιστρίας, 27520/47290, 6959203961, από 65€
«Anthemion» Πολύ προσιτή επιλογή διαμονής, σε απόσταση 700 μ. από την Παλιά Πόλη, σε κτίριο νεοκλασικού ύφους στιλ μέσα σε κήπο και απόλυτη ησυχία. 25ης Μαρτίου 101 & Αγ. Ελευθερίου, 2752022912, από 55€
«Amymone» Ατμοσφαιρικός ξενώνας σε αναπαλαιωμένο αρχοντικό, και θεματική διακόσμηση στα δωμάτια (arty, '60s, μουσικό δωμάτιο κλπ ). Πλούσιο σπιτικό πρωινό που σερβίρεται στο cafe του γειτονικού ξενώνα "Αδιάντη". Όθωνος 39, 27520/99477, από 75€
«Αλλοτινό» Σε ανακαινισμένο παραδοσιακό κτίριο του 1840, με ψηλοτάβανα δωμάτια, παραδοσιακές πινελιές στη διακόσμηση και μεγάλα μπάνια – κάποια με υδρομασάζ. Το πρωινό σερβίρεται στο ομώνυμο διπλανό cafe. Βασ. Κωνσταντίνου 19 ,27520/96150-1, από 50€.
«Byron» Ψηλά στο βράχο απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, σε προεπαναστατικό κτίριο, με πανέμορφο κήπο. Αντίκες και ταρατσάκι με εξαιρετική θέα στο Παλαμήδι και στην πόλη από τα δωμάτια του 3ου και 4ου ορόφου. Προαιρετικό το πρωινό. Πλάτωνος 2, 27520 22351, από 50€
«Μαριάννα» Ρομαντικό εξωτερικό περιβάλλον με μικρές λουλουδιασμένες αυλές σε μία από τις πιο γοητευτικές γειτονιές της Παλιάς Πόλης και νεο-παραδοσιακή διακόσμηση. Πανοραμική θέα από τη βεράντα και πρωινό με αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα. Ποταμιάνου 9, 27520 24256, από 65€


Περισσότερες προτάσεις διαμονής αξιολογημένες από τον Alpha Guide εδώ