28 Ιαν 2014

Τα 8 λάθη του μακιγιάζ που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη!

 
Ας μιλήσουμε για κοινωνικές αδικίες (ή τέλος πάντωω, αδικίες που έχουν να κάνουν με το φύλο). Όταν οι άντρες μεγαλώνουν και αποκτούν γκρίζους κροτάφους, αποκτούν αυτομάτως και το επίθετο γοητευτικός. Από την άλλη με εμάς συμβαίνει κάπως το αντίθετο. Αν όχι το αντίθετο, σίγουρα πάντως δεν θέλουμε να μεγαλώνουμε. Όμως, έχεις σκεφτεί ότι μπορείς να το κάνεις χωρίς να το θες ή να το κάνεις όταν απλώς πιάνεις το μολύβι ματιών ή ένα τσιμπιδάκι φρυδιών; Αχά! 


Λάθος no 1: Να βάζεις πολύ τερακότα!


Το να βάζεις τερακότα σε όλο το πρόσωπο σε μεγαλώνει! Αντ'αυτού ακολούθησε την τεχνική των δύο "Ε" που μας έχει δείξει εδώ ο Τάκης Μαυριγιαννάκης, official make up artist της Estee Lauder για την Ελλάδα!


 

Λάθος no 2: Να έχεις πολύ λεπτά φρύδια!


Τα παχιά και γεμάτα φρύδια είναι δείγμα νεότητας. Και αυτό γιατί μεγαλώνοντας τα φρύδια μας αραιώνουν και πέφτουν (εκτός του ότι έχουν περάσει από χίλια κύματα και άλλα τόσα τσιμπιδάκια όλα αυτά τα χρόνια!). Πάρε, λοιπόν, ένα πινελάκι κοφτό και γέμισέ τα με σκιά φρυδιών σε χρώμα κοντινό με το φυσικό σου. Λατρεύουμε την διπλή σκιά Eyebrow Styling Compact της Shiseido (€31.53).

 

Λάθος no 3: Να απλώνεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες!


Με τα χρόνια υπάρχει χαλάρωση στο πρόσωπό μας και τα χαρακτηριστικά μας υποκύπτουν στον νόμο της βαρύτητας. Άρα, τα μάτια μας δείχνουν καθοδικά. Μην ενισχύεις την καθοδικότητά τους απλώνοντας extra μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες. Περιόρισέ την στις άνω και θα δεις διαφορά!

 

Λάθος no 4: Να βάζεις μολύβι περιμετρικά του ματιού!


Όταν βάζεις μολύβι περιμετρικά του ματιού α) το αποτέλεσμα δείχνει πολύ σκληρό, β) τονίζονται οι ρυτίδες στο πόδι της χήνας και γ) κλειδώνεις το σχήμα τους. Άρα το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να απλώνεις μια πολύ λεπτή γραμμή πολύ κοντά στη ρίζα των βλεφαρίδων αφήνοντας την εσωτερική γωνία γυμνή από eyeliner. Έπειτα, να απλώσεις ανοιχτόχρωμη σκιά στην εσωτερική γωνία για να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο ξεκούραστα και να σβήνεις με λίγη ματ καφέ σκιά το eyeliner.


Λάθος no 5: Να βάζεις πολύ έντονο κραγιόν!


Αν είσαι 30 plus κάνε το εξής: Πάρε μια φωτογραφία σου από τότε που ήσουν έφηβη και κάνε focus στα χείλη σου. Θα διαπιστώσεις ότι τότε ήταν πολύ μεγαλύτερα και φουσκωμένα. Αυτό συμβαίνει γιατί με την πάροδο των χρόνων το κολλαγόνο στο οποίο οφείλεται αυτό το... φούσκωμα (με την καλή έννοια!) παράγεται σε λιγότερη ποσότητα και τα χείλη μας λεπταίνουν. Άρα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αποφεύγεις τα πολύ έντονα κραγιόν και αντ'αυτών να προτιμάς τις πιο γλυκιές αποχρώσεις και να τοποθετείς πάντα lip gloss στο κέντρο των χειλιών. 

 

Λάθος no 6: Να βάζεις πολύ concealer κάτω από τα μάτια!


Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μας μεγαλώνουν αλλά με το να χρησιμοποιείς concealer σε μορφή cake (αυτά που βρίσκονται συνήθως σε γυάλινα βαζάκια) ή πολύ ανοιχτόχρωμα, πετυχαίνεις το αντίθετο αποτέλεσμα! Επίλεξε ένα make up σε μορφή stick και σε χρώμα ίδιο ακριβώς με το make up που χρησιμοποιείς. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο! 


Λάθος no 7: Να βάζεις πολύ make up και πούδρα!


Όσο μεγαλώνουμε το πρόσωπό μας αποκτά λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Και όσο μεγαλώνουμε περισσότερο το πρόσωπό μας αποκτά... χοντρές γραμμές και ρυτίδες! Και οι ρυτίδες αυτές είναι πολύ καλές στο να "φιλοξενούν" το make up και την πούδρα με αποτέλεσμα να δείχνουν ακόμη εντονότερες. Προτίμησε, λοιπόν, ένα ενυδατικό και λεπτόρευστο make up όπως το Maestro του Giorgio Armani, και άπλωσε ένα πολύ λεπτό στρώμα με σφουγγαράκι.
 

Λάθος no 8: Να μην φοράς ρουζ!


Καθώς μεγαλώνουμε η επιδερμίδα μας γίνεται θαμπή και άχρωμη και τα μάγουλά μας χάνουν αυτό το ροδαλό χρώμα που είχαμε στα 20 (για να μην μιλήσω για την εφηβεία...). Μην ξεχνάς, λοιπόν, να φοράς πάντα το ρουζ σου! Προτίμησε ένα σε ροζ τόνο και κρεμώδες που γίνεται ένα με την επιδερμίδα σου και σου δίνει και λάμψη. Πάρε για παράδειγμα το Le Blush Creme de Chanel που έχει την τέλεια υφή.