Η έντονη αντίθεση του κίτρινου ρυζιού με το κόκκινο από το ρόδι θα δώσει χρώμα στο γιορτινό τραπέζι!
Υλικά
1 φλ. τα. Μπασμάτι
1 κ.γλ. κουρκουμά
5 κ.σ. ρόδι
Λίγο αλάτι
1 κ.σ. μαϊντανό
2 φλ. ζωμό κότας
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό με το κουρκουμά και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά. Αφήνουμε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα να ψηθεί το ρύζι για 15-20 λεπτά. Πριν το σερβίρουμε αναμιγνύουμε με το ρόδι και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.
Υλικά
1 φλ. τα. Μπασμάτι
1 κ.γλ. κουρκουμά
5 κ.σ. ρόδι
Λίγο αλάτι
1 κ.σ. μαϊντανό
2 φλ. ζωμό κότας
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό με το κουρκουμά και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά. Αφήνουμε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα να ψηθεί το ρύζι για 15-20 λεπτά. Πριν το σερβίρουμε αναμιγνύουμε με το ρόδι και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.