2 Δεκ 2013

Ξύλινα σπιτάκια στο βουνό

Επιλέξαμε 15 προτάσεις διαφορετικού στιλ και budget σε όλη την Ελλάδα για weekend μες στα έλατα αλλά και για γιορτές δίπλα στη φύση.

Elatos Resort, Ίταμος Επταλόφου Φωκίδας

Η πιο πολυτελής λύση και ένας από τους πρώτους διδάξαντες του αλπικού concept στην Ελλάδα υποδέχεται το φετινό χειμώνα με ανανεωμένους χώρους και με ελληνική μοντέρνα κουζίνα από τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια στο εστιατόριο. Βρίσκεται χτισμένο στα όρια του εθνικού δρυμού, ανάμεσα σε Αγόριανη και Αράχοβα και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού με 39 αυτόνομα ξύλινα chalets. Με διαφορετικούς τύπους κατοικιών που κυμαίνονται από μονόπατα σαλέ μέχρι μεζονέτες με σοφίτα των 60-135 τ.μ. μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 8 άτομα. Κάθε σπιτάκι είναι ανεξάρτητο, με δικό του πάρκινγκ και 1 ή 2 κρεβατοκάμαρες, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και βεράντα. Meeting point το κεντρικό σαλέ, το Club House, με μπαρ, cigar room με μπιλιάρδο, παιδότοπος αλλά και γωνιές παιχνιδιού για τους μικρότερους. Επίσης το ξενοδοχείο εξασφαλίζει ειδικές τιμές και θέση parking για τους πελάτες του στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. To Club house βρίσκεται υπό ανακαίνιση και σύντομα πρόκειται να προστεθούν καινούρια chalet. ( καθημερινές €215 για 2 άτομα, €315 για 4 άτομα, Σαββατοκύριακα €265 και €395 αντίστοιχα, στην τιμή περιλαμβάνεται το πρωινό σε μπουφέ και το πρώτο καλάθι με ξύλα για το τζάκι 90 κιλά,  2103644666 , 2234061162-3 )

Likouresi Village, Καρπενήσι Ευρυτανίας

Βρίσκεται χαμηλά, στη Μεσοχώρα, κάτω από τον περιφεριακό, 2 χλμ. από την πλατεία. Πρόκειται για 7 ανεξάρτητες ξύλινες κατοικίες με αυτόνομη θέρμανση, 2 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με τραπεζαρία, καθιστικό με σαλονάκι, τζάκι, τηλεόραση, Hi Fi stereo και ξύλινη βεράντα με θέα. Το πρωινό σας μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας με τα προϊόντα που σας προμηθεύουν. Επίσης κάθε κατοικία διαθέτει δωμάτιο saouna που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με έξτρα χρέωση ( €30 για 4 άτομα, €40 για 6 ανά ημέρα ). Επιπλέον υπάρχει παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν να απολαύσουν το καφέ τους στον κεντρικό χώρο barbeque. Χωρίς έξτρα χρέωση μπορείτε να ζητήσετε να σας προμηθεύσουν με ποδήλατα βουνού και να κάνετε τις δικές σας εξορμήσεις στη φύση. ( €95 τα 2 άτομα, €125 τα 4 άτομα, €150 τα 6 άτομα, η τιμή περιλαμβάνει το πρωινό και τα ξύλα για το τζάκι,  2237080702 ,  6974962328  )

Κέδρος Village, Βελούχι

Αγκαλιασμένα από έλατα, με τις ολόλευκες πλαγιές του Βελουχίου στο κάδρο, τα ξύλινα σαλέ του Κέδρος Village, στη Μυρίκη λίγα χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, αποτελούν πολύτιμο καταφύγιο χαλάρωσης. Τα πέντε σαλέ είναι σχεδιασμένα με την αυθεντική φινλανδική αρχιτεκτονική και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι επτά άτομα. Κάθε ένα από αυτά διαθέτει εξοπλισμένη κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό, τζάκι, ενώ υπάρχουν και μεζονέτες με σοφίτα. Τα μονόχωρα σαλέ μπορούν να φιλοξενήσουν 2-3 άτομα, ενώ οι μεζονέτες μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι και 4 άτομα. Κατά την εορταστική περίοδο είναι διαθέσιμη μία ακόμα δίχωρη villa. ( καθημερινές €90 τα μονόχωρα, €160 οι μεζονέτες, Σαββατοκύριακα €115 και €190 αντίστοιχα και κατά τη διάρκεια των εορτών €150 και €250, 22370 21221 ).

Λιβαδάκι, Φθιώτιδα

Στους πρόποδες του Βελουχιού και στα 20 περίπου λεπτά από το Καρπενήσι, το δασικό χωριό «Λιβαδάκι» αποτελείται από 20 προσεγμένα ξύλινα σπιτάκια. Περιλαμβάνουν 2 υπνοδωμάτια, κουζίνα - καθιστικό και μεγάλη βεράντα με θέα στους τριγύρω ορεινούς όγκους. Το εστιατόριο του κεντρικού κτιρίου με τους κοινόχρηστους χώρους προσφέρει «βουνίσιες» γεύσεις με πρώτες ύλες από τα γύρω χωριά. Καθώς το «Λιβαδάκι» βρίσκεται σε μία καταπράσινη έκταση 15 στρ. με έλατα και καστανιές που θυμίζει αλπικό λιβάδι, είναι πολλές οι δραστηριότητες οι οποίες παρέχονται στο χώρο του, όπως αναρρίχηση, πεζοπορία, ιππασία και τοξοβολία, ενώ και η ευρύτερη περιοχή ενδείκνυται για rafting, canyoning, jeeping και άλλα που θα γοητεύσουν τους λάτρεις της αδρεναλίνης ( €65 με πρωινό για 2 άτομα, κάθε επιπλέον άτομο €10, οι τιμές θα ισχύουν και κατά την εορταστική περίοδο με minimum 3 διανυκτερεύσεις,  2236091040  ).

Papades Village, Βόρεια Εύβοια

Συνδυάζοντας τη θέα που φτάνει μέχρι τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόνησο και τη Σκύρο με ένα βουνίσιο σκηνικό που περιλαμβάνει δρυς, έλατα και μαυρόπευκα το «Papades Village» απέχει 1,5 χλμ. από το χωριό Παπάδες και 10 χλμ. από την παραλία των Βασιλικών στη Βόρεια Εύβοια. Σε έναν περιφραγμένο χώρο 20 στρ. με παιδική χαρά και φάρμα με ζώα, αποτελείται από δίχωρα σπίτια των 58 τ.μ. που φιλοξενούν μέχρι 6 άτομα. Κάθε σπίτι παρέχει αυτόνομη θέρμανση με θερμοπομπούς, χώρο τραπεζαρίας και τζάκι με καθιστικό. Στο εστιατόριο χρησιμοποιούνται ντόπια προϊόντα. Το πρωινό ενισχύεται με ζυμωτό ψωμί, μέλι από έλατα και σπιτικές μαρμελάδες, ενώ για τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας οι επιλογές περιλαμβάνουν από κόκορα με μακαρόνια και μοσχαράκι με χυλοπίτες μέχρι κοντοσούβλι και γίδα βραστή σε πολύ οικονομικές τιμές ( € 60 τιμή για σπίτι 2 ατόμων, κάθε παιδί έως 5 ετών δωρεάν, κάθε παιδί έως 15 ετών €10, κάθε επιπλέον άτομο €20, υποχρεωτικά ένα γεύμα την ημέρα στο εστιατόριο,  2227051008 ,  6944251823  ).

Δασοχώρι Ο Μύθος, Βλάχα Τρικάλων

Όμορφο συγκρότημα μέσα στα έλατα. Υπάρχουν 12 ανεξάρτητα διώροφα ξύλινα σπιτάκια. Στον κάτω όροφο θα βρείτε κουζίνα, ψυγείο, καθιστικό με καναπέ που γίνεται διπλό κρεβάτι, τζάκι με ξύλα και τηλεόραση, επίσης κάποια διαθέτουν και μπάνιο με υδρομασάζ και παροχή internet. Στον επάνω όροφο υπάρχει διπλό κρεβάτι κι ένα μπαλκονάκι. Θέρμανση από ηλεκτρικά σώματα με θερμοπομπούς. Σε ένα ξεχωριστό ξύλινο σαλέ λειτουργεί εστιατόριο με ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, κυνήγι προμηθευμένο από ντόπιους κυνηγούς, όπως αγριογούρουνα, ζαρκάδι, πέρδικα, λαγός και κρασί δικής τους παραγωγής από τους αμπελώνες τους. Το παραδοσιακό πρωινό είναι πλούσιο και περιλαμβάνει ντόπια προϊόντα και χειροποίητες μαρμελάδες.( €70 για 2 άτομα, €90 για 4 άτομα, στην τιμή συμπεριλαμβάνονται το πρωινό και τα ξύλα για το τζάκι,  2434071630  )

Ξύλινο Χωριό, Περτούλι Τρικάλων

Μέσα στα έλατα στο χωριό Περτούλι των Τρικάλων. Αποτελείται από έξι μεγάλα ξύλινα σπίτια, από τα οποία το καθένα έχει δύο μεζονέτες και ένα κεντρικό ξύλινο σαλέ που λειτουργεί σαν χώρος καθιστικού, καφέ, σνακ μπαρ, όπου σερβίρεται το παραδοσιακό πρωινό σε μπουφέ και κρύα πιάτα. Στην κάθε μεζονέτα υπάρχουν 4 κρεβάτια ( μία κρεβατοκάμαρα κάτω και μία πάνω ), μπαλκόνι με θέα, αυτόνομη θέρμανση, ενεργειακό τζάκι, δύο τηλεοράσεις με NOVA, δύο μπάνια, ψυγείο, πολυκουζινάκι και παροχή για ADSL internet. ( €120 για 2 άτομα, €140 για 3 και €160 για 4, τιμή με πρωινό,  2432300370 ,  6972501782  ).

Wild Life, Λίμνη Πλαστήρα

Περιτριγυρισμένο από πυκνό ελατόδασος και με φοβερή θέα στην οροσειρά των Αγράφων και το φαράγγι του Καραμανώλη, το συγκρότημα «Wild Life» βρίσκεται στον οικισμό Ράφηνα της Λίμνης Πλαστήρα. Αποτελείται από 8 αυτόνομες και πλήρως εξοπλισμένες ξύλινες κατοικίες, οι οποίες διαθέτουν τζάκι με ξύλα που παρέχονται χωρίς χρέωση, αυτόνομη θέρμανση και μικρή γωνιά-κουζίνα όπου μπορείτε να παρασκευάσετε τα ροφήματα που παρέχονται δωρεάν. Το προαιρετικό πρωινό σερβίρεται στο σπιτάκι όποια ώρα θέλετε και είναι κάθε μέρα διαφορετικό, αλλά πάντα σπιτικό και περιλαμβάνει από αυγά από τις κότες τους και ελατήσιο μέλι μέχρι λουκουμάδες, κρέπες και τις τοπικές πίτες μπατζίνες. Αν δεν κάνει πολύ κρύο μπορείτε να το απολαύσετε και στο εξωτερικό τραπεζάκι ( €70 με πρωινό για 2 άτομα, κάθε επιπλέον άτομο €10,  6980741986  ).

Χορευταρού Άνω Δολιανών, Άνω Δολιανά

Αν και μόλις 20 χλμ. μακριά από την Τρίπολη, οι 20 ξύλινες μονοκατοικίες του δασικού χωριού «Άνω Δολιανά» βρίσκονται σκαρφαλωμένες σε υψόμετρο 1180 μ. στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα και με ένα μαγευτικό κοκτέιλ θέας που περιλαμβάνει από τους κάμπους της Τεγέας και της Μαντινείας μέχρι τις κορυφές του Μαινάλου, του Χελμού και της Ζήριας. Κατά περίπτωση κοιμίζουν από 2 ( 14 κατοικίες ) μέχρι και 8 άτομα ( 6 κατοικίες ) και διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με καθιστικό, τζάκι, κεντρική θέρμανση και βεράντα. Σημείο συνάντησης το μεγάλο κεντρικό σαλέ με βιβλιοθήκη, επιτραπέζια και μεγάλες τζαμαρίες που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη θέα. Οι γευστικές επιλογές περιλαμβάνουν σούπες, γιουβέτσι, αχνιστό χοιρινό με σέλινο, αγριογούρουνο κ.α. ( €50 για 2-4 άτομα, €75 για 8 άτομα, χωρίς πρωινό,  6978971575  ).

Κέδρος, Τζουμέρκα

Είκοσι ξύλινες κατοικίες σε μία καταπράσινη έκταση 45 στρ. και σε υψόμετρο 920 μ. συνθέτουν το δασικό χωριό «Κέδρος» λίγο έξω από το χωριό Καταρράκτης, με φόντο την θαυμάσια φύση των Τζουμέρκων. Όλες διαθέτουν κουζίνα, καθιστικό με τζάκι και μικρή βεράντα στην είσοδο. Τα δίχωρα σπίτια φιλοξενούν μέχρι 4 άτομα, ενώ τα τρίχωρα είναι ιδανικά για μεγάλες παρέες μέχρι 8 άτομα. Στο κεντρικό κτίριο με τους ζεστούς κοινόχρηστους χώρους υπάρχει εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακά πιάτα. Διαθέτει επίσης ορειβατικό ξενώνα χωρητικότητας 18 ατόμων με διώροφα κρεβάτια Σε συνεργασία με την Trekking Hellas Ηπείρου προσφέρονται οργανωμένες φυσιολατρικές δραστηριότητες όπως trekking, rafting, ιππασία, rappel κ.α. ( €60 για 2 άτομα σε δίχωρο σπίτι, €110 για 4 άτομα σε τρίχωρο σπίτι, στις τιμές περιλαμβάνεται πρωινό και δωρεάν ξύλα για το τζάκι, κάθε επιπλέον άτομο €15, ρωτήστε για τις ειδικές τιμές στον ορειβατικό ξενώνα καθώς και τα ειδικά πακέτα με ημιδιατροφή,  2685031791  ).

Petalo Resort, Βώλακας

Κρυμμένα σε ένα όμορφο κτήμα στην άκρη του δάσους, τα πέντε ξύλινα σπιτάκια-σαλέ στο χωριό Βώλακας, 35 χλμ. έξω από τη Δράμα, μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι. Ατμοσφαιρικό και καλόγουστο το ντεκόρ, παντρεύει το ρουστίκ με το colonial chic. Cosy πολυτέλεια στο σαλόνι με το τζάκι και θέα στις πλαγιές του Φαλακρού. Κάθε σπιτάκι διαθέτει τζάκι και τηλεόραση NOVA. Το παραδοσιακό πρωινό σερβίρεται στο κεντρικό σαλέ, το οποίο διαθέτει καφέ-εστιατόριο και αποτελεί χώρο συνάντησης, αφού στο playroom μπορείτε να παίξετε μπιλιάρδο και διάφορα επιτραπέζια. Η μονάδα διαθέτει άλογα για ιππασία ( €120, στην τιμή περιλαμβάνονται το πρωινό και τα ξύλα για το τζάκι,  6948248104  ).

Dionysus Village Resort, Παγγαίο

Ξύλινος οικισμός-έκπληξη στους πρόποδες του Παγγαίου. Χτισμένος στο όμορφο χωριό Μουσθένη, περίπου 30 χλμ. έξω από την Καβάλα, διαθέτει 10 ξύλινα σαλέ που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι κι έξι άτομα, διακοσμημένα σε μίνιμαλ country style με ρομαντικές πινελιές. Άνετοι χώροι για καφέ και φαγητό, playroom με εσωτερικό και εξωτερικό παιδότοπο και ατμοσφαιρικό spa σαν φινλανδικό χωριό ( €60-90, για χειμώνα εκτός εορτών €70 για 2 άτομα, παιδιά κάτω των 2 ετών δωρεάν, για παιδιά άνω τον 2 ετών έξτρα χρέωση €5,  6932318689  ).

Το Ξύλινο Χωριό, Άγκιστρο Σερρών

Αποτελείται από 18 ξύλινα κτήρια και 1 πέτρινο, όπου στεγάζεται το εστιατόριο του ξενοδοχείου. Υπάρχουν 2 δίκλινες κατοικίες χωρίς τζάκι, 8 δίκλινες με τζάκι, 3 τρίκλινες, 1 τετράκλινη και 2 διώροφες τετράκλινες σουίτες μεζονέτες. Όλα τα δωμάτια έχουν αυτόνομη θέρμανση και τηλεόραση, ενώ οι 2 σουίτες μεζονέτες έχουν επιπλέον 2 μπάνια, τζάκι, ψυγείο, υδρομασάζ και μεγάλα ξύλινα μπαλκόνια με τραπέζι και καρέκλες. Το πρωινό είναι μπουφές εμπλουτισμένος με παραδοσιακά ντόπια προϊόντα, όπου σερβίρεται στο καφέ μπαρ. ( δίκλινες κατοικίες € 50-65, τρίκλινες €70-80, μεζονέτες €120, στην τιμή περιλαμβάνεται το πρωινό,  2323041008 ,  2323041033  )

Ξύλινο χωριό Σφένδαμος, Άγιος Παύλος, Ημαθίας

Επτά ξύλινα σπιτάκια και 1 κεντρικό σαλέ με καφέ μπαρ και εστιατόριο. Αποτελείται από 6 δίχωρες κατοικίες με τζάκι, κουζινάκι και τηλεόραση, που μπορεί να φιλοξενήσει από 2-5 άτομα αλλά και 1 διώροφο κτίριο με σαλόνι, κουζινάκι, τζάκι, τηλεόραση και 2 μπάνια, που μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 10 άτομα. Στο εστιατόριο μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα με τοπικά προϊόντα, όπως χοιρινό με πράσο στο φούρνο και μάτζα με μπάτζο κ.ά. Μπορείτε επίσης να κάνετε πολλές δραστηριότητες στη φύση αφού βρίσκεται μόλις 3 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, στο ορεινό χωριό Αγ. Παύλος ( Κουτσούφλιανη ). ( €75 οι δίχωρες κατοικίες και €100 η μεζονέτα για 2 άτομα, παιδιά έως 3 χρονών δωρεάν, μέχρι 10 ετών €10, κάθε επιπλέον άτομο €15, κατά την εορταστική περίοδο η χρέωση είναι κατά κατοικία ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων €150 η δίχωρη και €250 η διώροφη κατοικία,  2332044844 ,  6932711080 ,  6982413219  ).

Καταφύγια

Για όσους αναζητούν ακόμα πιο budget και to-know-us-better καταστάσεις υπάρχει πάντα και η εναλλακτική των ορεινών καταφυγίων, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα και με κόστος διαμονής που δεν υπερβαίνει τα €15 ανά άτομο. Όπως το «Μιχαήλ Δέφνερ», σε υψόμετρο 1850μ. και μόλις 500 μέτρα από το χιονοδρομικό του Παρνασσού. Διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και ενοικιάζει εξοπλισμό σκι. Μπορεί να φιλοξενήσει 32 άτομα σε κλίνες και σε περιπτώσεις μεγάλων ορειβατικών ομάδων με… κατασκηνωτική διάθεση μέχρι 50 ( €12/άτομο και επιπλέον χρέωση για πλήρες γεύμα από €8,  6936861064  ). Δίπλα στο χιονοδρομικό του Καρπενησίου, στην αλπική ζώνη του Βελουχίου, το «Αθανάσιος Λευκαδίτης», προσφέρει κατάλυμα για 25-30 άτομα από τα τέλη Δεκεμβρίου έως και τον Απρίλιο. Επιπλέον διαθέτει αυτόνομη θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, 2 μπάνια, 2 ντουζιέρες, καθιστικό με τζάκι και οργανωμένη κουζίνα. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα για ενοικίαση εξοπλισμού σκι και ορειβασίας ( €12/άτομο και επιπλέον χρέωση για πλήρες γεύμα από €8,  2237025130  ).

http://www.athinorama.gr