2 Νοε 2013

Relationship status: Τα 5 είδη άνδρα που πρέπει να γνωρίσεις, αλλά δεν χρειάζεται να παντρευτείς

Έχουν κάτι σημαντικό να σου μάθουν και ύστερα... θα φύγουν.





Κάποιοι άντρες μένουν μαζί σου για λίγο και κάποιοι μένουν για πάντα. Ακόμα και εκείνοι που περνάνε και φεύγουν έχουν κάτι να σου διδάξουν όμως...ή μάλλον, ειδικά εκείνοι.

Τύπος #1 -Εκείνος που ποτέ δεν ήθελε να δεσμευτεί, μέχρι που σε συνάντησε-

Καταλαβαίνω ότι ακούγεται σαν παραμύθι...Ο άνδρας που ορκιζόταν πως δεν θα σοβαρευτεί, σε συναντά και αλλάζει όλη του τη ζωή. Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να φαίνεται πολύ πειστικός, μπορεί να πείθει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Όμως, με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια, όταν τα πράγματα σοβαρέψουν και η πρώτη μαγεία χαθεί (γιατί μοιραία αυτό θα γίνει κάποτε) θα νοσταλγήσει την ανεξαρτησία του και πάλι. Μπορεί να το διαισθανθείς και να προσπαθήσεις να το αποτρέψεις κάνοντας τα πάντα για να κρατήσεις την προσοχή του. Όμως ο έγγαμος βίος δεν είναι παράσταση.
Πρέπει, πάντως, να γνωρίσεις έναν τέτοιο άντρα για να γνωρίσεις το διαφορετικό όταν έρθει στη ζωή σου. Ο άντρας που θα παντρευτείς πρέπει να είναι κάποιος που θέλει να δεσμευτεί μαζί σου, όσο το θες και εσύ, και που θα δουλέψει μαζί σου για να κρατήσει τη σχέση σας ενδιαφέρουσα και ζωντανή.

Τύπος #2 -Ο τύπος που ξέρει τους πάντες στην πόλη-
Είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να κλείσεις τραπέζι στο πιο in μαγαζί της πόλης, αυτός που θα σε βοηθήσει να έρθεις σε επικοινωνία με πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες. Όμως πρόσεξε. Αυτός ο άντρας μιλάει συνέχεια στο κινητό του, στέλνει μηνύματα, είναι στα social media όλη μέρα και απαντάει, σχολιάζει, επικοινωνεί με τους πάντες. Εκτός από σένα που έχει απέναντί του. Η υπερβολική κοινωνικοποίηση απαιτεί όλη του την ενέργεια και είναι λογικό. Τα κοινωνικά του προσόντα και η προθυμία του να βοηθήσει είναι υπέροχα χαρακτηριστικά...για φίλο.

Τύπος #3 -Ο αστείος, ευαίσθητος, γοητευτικός τύπος με το πρόβλημα επικοινωνίας-
Βγες ραντεβού μαζί του γιατί έχει μερικά πολύ καλά στοιχεία και γιατί θα σε διδάξει τη σημασία ενός ακόμα, την ικανότητα να είναι κανείς ανοιχτός επικοινωνιακά. Ο γάμος αφορά ένα μακροχρόνιο κομμάτι της ζωής σου και είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν φορές που θα εκνευρίσεις το σύντροφό σου. Αν εκείνος προτιμά να σε τιμωρεί με την σιωπή του από το να μιλήσει για το πρόβλημα, τότε ο γάμος σας θα είναι πραγματική πρόκληση και για τους δύο. Μετά από ένα σημείο θα φοβάσαι τόσο πολύ να τον εκνευρίσεις, ενώ θα είσαι τόσο μπερδεμένη για το τι τελικά τον ενοχλεί, που θα καταλήξεις να καταπιέζεσαι. Και όλοι ξέρουμε πού οδηγεί αυτό.

Τύπος #4 -Ο τύπος που είναι τόσο όμορφος/πλούσιος/πετυχημένος που μαγεύει όλους τους φίλους σου-
Παρατήρησε την αίσθηση του να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με έναν τύπο που κάνει όλων τα μάτια να γουρλώνουν ελαφρώς στο κοίταγμά του. Είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσεις την υπερηφάνεια και τον ενθουσιασμό του να είσαι με έναν τέτοιο άνθρωπο, από τα πιο τρυφερά και λεπτά συναισθήματα που αποτελούν τη βάση της πραγματικής αγάπης. Σε ένα γάμο βεβαιώσου πως είσαι με αυτόν τον άνθρωπο που θέλεις να είσαι όταν όλοι οι άλλοι θα έχουν φύγει και τα φώτα θα έχουν σβήσει.

Τύπος #5 -Ο ενθουσιώδης, νεότερος άντρας που σε λατρεύει-
Αυτός ο τύπος σε κοιτάει στα μάτια, είναι γλυκός και ψάχνει την αγάπη. Αυτό είναι καλό γιατί είναι το κατάλληλο αντίδοτο εκείνες τις στιγμές που έχεις κουραστεί από τις ανεπιτυχείς σχέσεις σου με τους άντρες και θέλεις κάτι για να πιστέψεις ξανά στην αγάπη. Όμως, δεν μπορείς να δεσμευτείς μακροπρόθεσμα με αυτό τον τύπο άντρα. Και όχι επειδή είναι μικρότερος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να παντρευτείς έναν μικρότερο άντρα. Θα πρέπει όμως σε κάθε περίπτωση να βεβαιωθείς ότι το συναίσθημα είναι ίδιο και από τις δύο πλευρές γιατί διαφορετικά κάποια στιγμή η σχέση αυτή θα καταρρεύσει. Βεβαιώσου πως αυτό που νιώθεις δεν είναι απλά θαυμασμός για τον τρόπο που σε κάνει να νιώθεις. 

Κέλλυ Δεσύπρη