8 Φεβ 2013

Gluhwein, κόκκινο κρασί με μπαχαρικά

Gluhwein, κόκκινο κρασί με μπαχαρικά
Για τις νύχτες με την παρέα!

Υλικά

Για 12 άτομα
  • 1,5 λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/4-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 ή 3 ξυλάκια κανέλας, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. γαρίφαλα
  • φλούδες πορτοκαλιού
  • φέτες πορτοκαλιού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, και τις φλούδες πορτοκαλιού σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μίγμα αλλά δεν βράζουμε.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη αν θέλουμε.Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία έτσι ώστε το μίγμα να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.
Το ζεσταίνουμε για περίπου 15'. Αφήνουμε το μίγμα να ηρεμήσει για 1-6 ώρες για περισσότερη γεύση.
Σουρώνουμε το μίγμα με ένα μικρό σουρωτήρι σε μία κατσαρόλα, πετάμε τα μπαχαρικά και ξαναζεσταίνουμε το μίγμα.
Γαρνίρουμε στην κορυφή με πολλές λεπτές φέτες πορτοκαλιού, αν θέλουμε.
Σερβίρουμε με μία κουτάλα κατευθείαν από την κατσαρόλα.
*Αν θέλουμε για πιο ελαφριά γεύση προσθέτουμε στο μίγμα μέχρι και 1,5 λίτρο χυμό μύλου.