2 Φεβ 2013

Σε παράτησε; Δικαιολογίες στο μικροσκόπιο (Νο2)

Αν στη ζωή σου δεν έχεις φάει ούτε μία χυλόπιτα, σταμάτα να διαβάζεις το άρθρο τούτο. Για εσένα που έχεις ακούσει ατάκες χωρισμού, τόσες που γράφεις βιβλίο, συνέχισε να διαβάζεις. Έχουμε για εσένα την ακριβή μετάφραση (ερμηνεία) των δικαιολογιών που έχουμε ακούσει κατά καιρούς από ανδρικά χείλη!
 <b>7. Δε σε θέλει η μάνα μου - κάνεις σαν την μάνα μου</b>  Οι κατηγορίες είναι μεν αντίθετες ως προς το νόημα, σαφώς βέβαια το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η μάνα είναι μόνο μία και μένει, κι εσύ φεύγει

7. Δε σε θέλει η μάνα μου - κάνεις σαν την μάνα μου

Οι κατηγορίες είναι μεν αντίθετες ως προς το νόημα, σαφώς βέβαια το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η μάνα είναι μόνο μία και μένει, κι εσύ φεύγεις! Προτού χύσεις ένα δάκρυ για την κακιά πεθερά, σκέψου: θα σου άρεσε να την παντρευτείς (μαζί με το γιόκα) και να τρως κάθε μέρα στην μάπα την απογοήτευσή της που έγινες νυφούλα της;
Από την ανάποδη: αν του θυμίζεις τόσο πολύ τη μαμά του, δύο είναι οι θεωρίες: είτε έψαχνε τρόπο για να σε χωρίσει χωρίς μα,μου, να το παλέψουμε (από μόνη της η δικαιολογία θα σε ξενερώσει), είτε όντως του θυμίζεις τη μαμά του με την οποία δεν έχει καλή σχέση. Ειδικά στη χώρα μας, οι άντρες ψάχνουν κάποια να τους θυμίζει τη μαμά τους. Αν το γεγονός τούτο αποτελεί μειονέκτημα, σκέψου πόσο αγώνα θα έκανες για να γιατρέψεις τα σύνδρομά του!
Τι να μην κάνεις: να προτιμήσεις ένα αρσενικό που στο κρεβάτι δεν σταματά να σου φωνάζει: μάνα -ρα μου!
<b>8. Δε με καταλαβαίνεις- με καταπιέζεις</b>  Ίσως η πιο διαδεδομένη χαζή δικαιολογία που θα ακούσεις από αντρικά χείλη. Σου λέει στα μούτρα ότι δεν καταλαβαίνεις πόσο τον καταπιέζεις. Φυσικά, η κατα
8. Δε με καταλαβαίνεις- με καταπιέζεις

Ίσως η πιο διαδεδομένη χαζή δικαιολογία που θα ακούσεις από αντρικά χείλη. Σου λέει στα μούτρα ότι δεν καταλαβαίνεις πόσο τον καταπιέζεις. Φυσικά, η καταπίεση μπορεί να έχει πολλές μορφές και επίπεδα: μήπως είναι τα πιάτα που του ζήτησες να πλύνει ή απλά το σινεμά που ήθελες να πάτε.

Μήπως είναι η απαίτησή σου να τον δεις μισή ώρα μετά από 6 μέρες που περάσατε χώρια ή το άγριο αίτημά σου να προτιμήσει να έρθει στα γενέθλιά σου και να χάσει το βραδινό παιχνίδι 5επί5.
Ναι, γλυκιά μου, ακόμα και για την ημέρα που έτυχε να πέσουν τα γενέθλιά σου, εσύ φταις.

Τι να μην κάνεις: μην προσπαθήσεις να του δώσεις χώρο και χρόνο. Και σε μια δεκαετία, και σε 100 χρόνια, αυτός μπορεί να σε βλέπει και να συνεχίσει να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.
<b>9. Θέλω να κάνω ζωάρα</b>  Με λίγα λόγια οι στιγμές δίπλα σου, έμοιαζαν με κηδεία στο Β νεκροταφείο; Τι να πεις για το πτωχό αυτό αγόρι που θεωρεί πως η ζωάρα ξεκινά από τη στιγμή που θα σε χωρίσει
9. Θέλω να κάνω ζωάρα

Με λίγα λόγια οι στιγμές δίπλα σου, έμοιαζαν με κηδεία στο Β νεκροταφείο; Τι να πεις για το πτωχό αυτό αγόρι που θεωρεί πως η ζωάρα ξεκινά από τη στιγμή που θα σε χωρίσει.

Τι να μην κάνεις: να τον παρακαλέσεις να δει πως μπορεί να ζει...ζωάρα μαζί σου. Είναι σαφές πως η ζωάρα είναι κάποια Ζωάρα που τα είχε με άλλον και χώρισε για να τα βρει με τον δικό σου. Επιπροσθέτως, το ότι θέλει να κάνει ζωα-ρα είναι σαφές πως ετοιμάζεται να πάει στη ζούγκλα με τον ταρζάν!
<b>10. Το κάνω για το καλό σου! Δε θέλω να σε πληγώσω</b>  Είναι σαφές πως σε χωρίζει για το καλό του και σίγουρα το καλό το δικό σου πάει περίπατο. Αυτά τα περιπαιχτικά, δεν θέλω να σε πικράνω, δεν θ
10. Το κάνω για το καλό σου! Δε θέλω να σε πληγώσω

Είναι σαφές πως σε χωρίζει για το καλό του και σίγουρα το καλό το δικό σου πάει περίπατο. Αυτά τα περιπαιχτικά, δεν θέλω να σε πικράνω, δεν θα ήταν ωραίο να σε κοροϊδέψω, υποδηλώνουν πως ετοιμάζεται για κουτσουκέλα και δεν θέλει να φάει και ξύλο στο τέλος.

Τι να μην κάνεις: από όλο το σενάριο χωρισμού, μην υποθέσεις πως σε χώρισε για το καλό σου και του στήσεις κι άγαλμα. Ότι κάτι καλό μπορεί να βγει από το χωρισμό αυτό (ένας νέος έρωτας;;) είναι σχεδόν σίγουρο.
<>12. Δεν έχει μέλλον αυτή η σχέση</b>  Να τον κι ο μάντης Κάλχας! Βρε παιδί μου, που να ήξερες πως έχεις μελλοντολόγο στο σπίτι σου! Εννοείται πως εκείνος δεν θέλει να έχει μέλλον αυτή η σχέση και γι
11. Δεν έχει μέλλον αυτή η σχέση

Να τον κι ο μάντης Κάλχας! Βρε παιδί μου, που να ήξερες πως έχεις μελλοντολόγο στο σπίτι σου! Εννοείται πως εκείνος δεν θέλει να έχει μέλλον αυτή η σχέση και για το λόγο αυτό την τελειώνει άρον άρον. Είναι δε πιθανό να τον πήγες σε τόσους γάμους κολλητών το καλοκαίρι, να κοιτάζεις μονόπετρα σε κάθε κοσμηματοπωλείο που εκείνος να έλαβε το μήνυμα και για το λόγο αυτό να αποχώρισε ήσυχα.

Τι να μην κάνεις: μην κατηγορείς τον εαυτό σου και μην αμφιβάλλεις αν είσαι κορίτσι για σπίτι. Είναι προτιμότερο να σκεφτείς αν όντως είχε παρόν αυτή η σχέση ή απλά εσύ έκανες υπομονή και καταπιεζόσουν.


Aπό την Κατερίνα Πατούλια (& τις φίλες της με το πλούσιο υλικό σε χυλόπιτες!)

http://www.womenonly.gr/