Υλικά
Για τη κρούστα:
Για τη γέμιση:
Για το σιρόπι από ρόδι:
- 1-1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα A
- μπισκότα (προτείνουμε τύπου digestive)
- 1/2 φλυτζανι βούτυρο
- 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 2 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
- 2 φλυτζάνια τυρί κρέμα
- 1 φλυτζάνι γιαούρτι
- 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
- 2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι από ρόδι:
- 2 φλιτζάνια χυμό ροδιού
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.γ. σιρόπι
- σπόρους ροδιού
Εκτέλεση Συνταγής
Για τη κρούστα:
Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολα. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και το αφήνουμε να ηρεμήσει για τουλάχιστον 1 ωρα. Τη ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 170 °C.
Για τη γέμιση:
Τοποθετούμε τη ζελατίνη και 1-1/2 κ.σ. κρύο νερό σε ένα μπολ.
Στο μίξερ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι έως ότου το μίγμα γίνει εντελώς λείο.
Γεμίζουμε με νερό μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε πάνω το μπολ με το νερό και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, περίπου για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το μπολ από το τη κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζελατίνη μέσα στο μίγμα τυριού που έχουμε στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω στη κρούστα.
Καλύπτουμε το ταψί με μία πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Για το σιρόπι από ρόδι:
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και το σιρόπι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει το σιρόπι, για περίπου 35-40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε λίγο.
Για το σερβίρισμα:
Κόβουμε το cheese cake σε κομμάτια, περιχύνουμε από πάνω το σιρόπι ροδιού και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.
www.toarkoudi.gr
Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολα. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και το αφήνουμε να ηρεμήσει για τουλάχιστον 1 ωρα. Τη ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 170 °C.
Για τη γέμιση:
Τοποθετούμε τη ζελατίνη και 1-1/2 κ.σ. κρύο νερό σε ένα μπολ.
Στο μίξερ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι έως ότου το μίγμα γίνει εντελώς λείο.
Γεμίζουμε με νερό μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε πάνω το μπολ με το νερό και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, περίπου για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το μπολ από το τη κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζελατίνη μέσα στο μίγμα τυριού που έχουμε στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω στη κρούστα.
Καλύπτουμε το ταψί με μία πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Για το σιρόπι από ρόδι:
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και το σιρόπι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει το σιρόπι, για περίπου 35-40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε λίγο.
Για το σερβίρισμα:
Κόβουμε το cheese cake σε κομμάτια, περιχύνουμε από πάνω το σιρόπι ροδιού και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.
www.toarkoudi.gr