10 Δεκ 2012

Λαχταριστά σοκολατένια muffins

Mια εύκολη συνταγή για σοκολατένια κεκάκια που θα λατρέψετε.
Υλικά
300 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γραμμάρια (2/3 φλιτζάνι) κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
330 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
2 ελαφρά χτυπημένα, μεγάλα αυγά
125 γραμμάρια λειωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
435 ml (1 και 3/4 του φλιτζανιού) ξινόγαλα (αριάνι)
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη 10 φόρμες για muffin.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το baking powder σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
3. Προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο και το ξινόγαλα στα ξηρά συστατικά και χτυπήστε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό μέχρι το μείγμα να είναι παχύ και γυαλιστερό.
4. Μοιράστε με το κουτάλι το μείγμα στα βουτυρωμένα φορμάκια (αν θέλετε στολίστε από πάνω με κατεψυγμένα βατόμουρα).
5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφορμάρετε.
6. Σερβίρετε τα muffins σας ζεστά με κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά μαρμελάδα βατόμουρο ή κρύα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

queen