23 Δεκ 2012

Σούπα με καρότο και κύμινο

Σούπα με καρότο και κύμινο
Ξεκινάμε την εβδομάδα με μια εύκολη και ελαφριά σούπα. Θα χρειαστούμε καρότα, ένα ξερό κρεμμύδι και λίγο κύμινο σε σκόνη.


Υλικά:

(Για 4 μερίδες)

    50 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
    500 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
    1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
    κύμινο ή κόλιανδρο, σε σκόνη
    500 ml νερό
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

Διαδικασία:


Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά στο βούτυρο, τα καρότα και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.

Πολτοποιούμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή το μούλτι και αδειάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

ofono