Ένα από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα «γιορτινά» ορεκτικά, με ένα μικρό
twist. Κρεμμυδάκια, μουστάρδα και τραγανές πιτούλες φτιάχνουν έναν
μοναδικό συνδυασμό που θα δώσει άλλη εικόνα στο τραπέζι των
Χριστουγέννων και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
2 μεγάλες πίτες (ελληνικές)
1κ.σ. ελαιόλαδο
πάπρικα
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
6 μεγάλα αυγά, βραστά και κρύα
1/3 κούπας μαγιονέζα light
4κ.γ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (ξηρά)
1 και 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/4 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το φούρνο στο γκριλ.
2. Κόψτε τις πίτες οριζόντια ώστε να δημιουργηθούν δύο στρογγυλά κομμάτια από την κάθε μία, αλείψτε την εσωτερική πλευρά με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε την με πάπρικα, σκόρδο και αλάτι. Κόψτε όλες τις πίτες σε 8 μικρά τρίγωνα την κάθε μια και έπειτα βάλτε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, με την λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω.
3. Βάλτε τα πιτάκια στη σχάρα και ψήστε τα για 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανιστά.
4. Σε ένα μπολ, λιώστε τα αυγά και ανακατέψτε τα μαζί με τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα, με τα πιτάκια να πλαισιώνουν την αυγοσαλάτα.
Υλικά
2 μεγάλες πίτες (ελληνικές)
1κ.σ. ελαιόλαδο
πάπρικα
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
6 μεγάλα αυγά, βραστά και κρύα
1/3 κούπας μαγιονέζα light
4κ.γ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (ξηρά)
1 και 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/4 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το φούρνο στο γκριλ.
2. Κόψτε τις πίτες οριζόντια ώστε να δημιουργηθούν δύο στρογγυλά κομμάτια από την κάθε μία, αλείψτε την εσωτερική πλευρά με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε την με πάπρικα, σκόρδο και αλάτι. Κόψτε όλες τις πίτες σε 8 μικρά τρίγωνα την κάθε μια και έπειτα βάλτε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, με την λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω.
3. Βάλτε τα πιτάκια στη σχάρα και ψήστε τα για 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανιστά.
4. Σε ένα μπολ, λιώστε τα αυγά και ανακατέψτε τα μαζί με τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα, με τα πιτάκια να πλαισιώνουν την αυγοσαλάτα.