24 Δεκ 2012

Σφυρίδα στην κατσαρόλα με κολοκυθάκια και ντομάτα


Σφυρίδα στην κατσαρόλα με κολοκυθάκια και ντομάταΈνα "παχύ", χορταστικό ψάρι στην κατσαρόλα, εξαιρετική επιλογή για Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι

Υλικά

1 κιλό (περίπου) σφυρίδα
3 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες 1 εκ.
1 ½ κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
4 κσ ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ κγ ρίγανη
1 ½ κούπα νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάτε πλένοντας το ψάρι, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα (ή τηγάνι), και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄. Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια , τα ανακατεύετε να ροδίσουν λίγο, για 5΄ περίπου, και προσθέτετε την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Όταν η σάλτσα πάρει βράση , βάζετε την σφυρίδα πάνω στα κολοκυθάκια και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 6΄-7΄ μέχρι να γίνει το ψάρι. Δεν το ανακατεύετε αλλά ανακινείτε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό .
Βγάζετε το ψάρι πρώτα σε πιατέλα και αφήνετε να σιγοβράσει λίγο ακόμα η σάλτσα μέχρι να πήξει.

*Tip
Σερβίρετε το ψάρι με την σάλτσα του και το συνοδεύετε με ρύζι, πλιγούρι ή ένα ζυμαρικό


queen