Υλικά1 πακέτο πένες ή βίδες (ή όποιο ζυμαρικό σας αρέσει)
βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
για τη σάλτσα
1/2 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. κιμά
2 καρότα τριμμένα
100 γρ. μανιτάρια κονσέρβας πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
2 κ.σ. πελτέ
1/2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γάλα
αλάτι,πιπέρι
250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
250 γρ. κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμεμέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί και κατόπιν τον κιμά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα μανιτάρια,τον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και αφήνουμε λίγοακόμη να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο από το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε.
Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αδειάζουμε σε ταψάκι.
Απλώνουμε πάνω από το φαγητό τα τυριά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
ofono
βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
για τη σάλτσα
1/2 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. κιμά
2 καρότα τριμμένα
100 γρ. μανιτάρια κονσέρβας πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
2 κ.σ. πελτέ
1/2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γάλα
αλάτι,πιπέρι
250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
250 γρ. κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμεμέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί και κατόπιν τον κιμά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα μανιτάρια,τον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και αφήνουμε λίγοακόμη να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο από το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε.
Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αδειάζουμε σε ταψάκι.
Απλώνουμε πάνω από το φαγητό τα τυριά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
ofono