11 Δεκ 2012

Πένες ή βίδες με κιμά στο φούρνο

Πένες ή βίδες με κιμά στο φούρνο
Υλικά1 πακέτο πένες ή βίδες (ή όποιο ζυμαρικό σας αρέσει)
βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

για τη σάλτσα
1/2 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. κιμά
2 καρότα τριμμένα
100 γρ. μανιτάρια κονσέρβας πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
2 κ.σ. πελτέ
1/2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γάλα
αλάτι,πιπέρι

250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
250 γρ. κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμεμέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί και κατόπιν τον κιμά.

DSCN1586

DSCN1588

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα μανιτάρια,τον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς.

DSCN1589

Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και αφήνουμε λίγοακόμη να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

DSCN1590

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο από το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε.

DSCN1592

Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αδειάζουμε σε ταψάκι.

DSCN1619

Απλώνουμε πάνω από το φαγητό τα τυριά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.

DSCN1621

DSCN1622

Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να ροδίσει.

DSCN1630

Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.

DSCN1639
ofono