30 Δεκ 2012

Κέικ βασιλόπιτα

Κέικ βασιλόπιτα
Υλικά
300 γρ. βούτυρο
250 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ. μαστίχα
1 κ.γ. μαχλέπι(σε σπόρους)
3/4 κ.γ κακουλέ(σε σπόρους)
200 γρ. αβγά(4 μέτρια αβγά στο περίπου)
75 γρ. γάλα
400 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι baking powder

1 κρόκο για το άλειμμα
αμύγδαλό φιλέ ή σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τη μαστίχα,το μαχλέπι,το κακουλέ και χτυπάμε
με μια κ.σ. ζάχαρη.

DSC_0007

Χτυπάμε σε μπολ,το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν καλά.

DSC_0008

DSC_0012

Προσθέτουμε μέσα τα μυρωδικά.

DSC_0013

Σε μικρό μπολ χτυπάμε με το σύρμα αβγά με γάλα.

DSC_0009

Ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,προσθέτουμε
μέσα και το μείγμα με τα αβγά.
Δουλεύουμε τα υλικά για λίγο ακόμη ίσα να ενωθούν.

DSC_0014

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι ανακατεμένο
με το baking.

DSC_0015

Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά μας.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 28 εκ..
Αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι
φιλέ ή σουσάμι.

DSC_0017

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για 40-45 λεπτά περίπου.

DSC_0043

Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.
Βγάζουμε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0049

ΣΗΜ:Χρησιμοποιούμε μαχλέπι και κακουλέ σε σπόρους που θα καθαρίσουμε
εμείς και όχι σε σκόνη,για να έχει το κέικ μας υπέροχο άρωμα.
Για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό είναι προτιμότερο,αφού βουτυρώσουμε
το ταψάκι,να το καλύψουμε και με αντικολλητικό χαρτί.

Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε το φλουρί στο μείγμα,αφού το βάλουμε στο ταψί.

DSC_0044