13 Δεκ 2012

Φάβα με ντομάτα και πιπεριές

Φάβα με ντομάτα και πιπεριές
Υλικά:
1 φλ. Φάβα κίτρινη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγη μοτσαρέλα φρέσκια ή ανθότυρο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τη φάβα με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει για 20 -25 λεπτά χωρίς να γίνει πουρές (θέλουμε να κρατάει λίγο).
Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζωμό.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο αλάτι.
Αφήνουμε να ψηθούν για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη φάβα και 5-6 κουταλιές της σούπας από το ζωμό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. 

queen