17 Οκτ 2012

Show me your eyeliner



1. Τολμήστε το ΧL eyeliner: Ναι, το eyeliner "επιτρέπεται" και φέτος να είναι υπερβολικό, αλλά όχι ανεξέλεγκτο. Αυτό το φθινόπωρο, υπάρχουν όρια ως προς το μήκος και το πάχος της γραμμής. Για ένα εντυπωσιακό look, φροντίστε να είναι αρκετά παχιά, ώστε να καλύπτει όλο το κινητό βλέφαρο, αλλά να μην ξεπερνάει τη νοητή γραμμή που δημιουργείται με την εξωτερική γωνία του φρυδιού. Στις φετινές πασαρέλες, εντοπίσαμε το αποτέλεσμα που θυμίζει Αmy Winehouse και Duffy στο show του οίκου Lanvin.



2. Δοκιμάστε το under eye eyeliner: Ποιος είπε ότι η εφαρμογή του eyeliner πρέπει να γίνεται μόνο στο πάνω βλέφαρο; Η μόδα αυτή την περίοδο μας προκαλεί να δοκιμάσουμε τα πάντα (ή σχεδόν). Για ένα πλήρως updated look, απλώστε eyeliner στο κάτω μέρος του ματιού, σχηματίζοντας λεπτή ή παχιά γραμμή, ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε στο αποτέλεσμα. Μια απαλή ιριδίζουσα σκιά στο κινητό βλέφαρο είναι το ιδανικό τρικ για να φαίνονται τα μάτια σας μεγαλύτερα, όπως είδαμε στο show του οίκου Krizia. Έξτρα tip: Αν τα μάτια σας δεν είναι πολύ μεγάλα, αποφύγετε την πολύ παχιά γραμμή που θα τα κάνει να δείχνουν μικρότερα. 



3. Cat eyeliner, το κλασσικό: Αγαπήθηκε από πολλές μεγάλες ντίβες, όπως η Sophia Loren, η Marilyn Monroe και η Brigitte Bardot και είναι το σήμα κατατεθέν κάθε femme fatale. Το λατρεύουν όλες οι γυναίκες, επειδή είναι sexy, θηλυκό και η καλύτερη τονωτική ένεση της γυναικείας αυτοπεποίθησης.Θα το αγαπήσουμε και φέτος, αφού θα δώσει στο μακιγιάζ μας ένα ρετρό χαρακτήρα. Γατίσια μάτια παρουσίασαν, άλλωστε, και οι Disquared2 στο show τους. Έξτρα tip: Για να πετύχετε ακόμη πιο σαγηνευτικό αποτέλεσμα, τοποθετήστε ψεύτικες βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών και προτιμήστε nude αποχρώσεις στα χείλη.



4. Το "eyeliner - περίγραμμα": Είναι το eyeliner που "υπογράφει" το βλέμμα, ακολουθώντας και τονίζοντας το περίγραμμα των ματιών σας και το είδαμε στα χειμερινά catwalks του οίκου Etro. Θα το πετύχετε εύκολα χρησιμοποιώντας ένα κρεμώδες eyeliner ή ακόμη καλύτερα ένα khôl μολύβι, σε μαύρη ή καφέ απόχρωση. Έξτρα tip: Φροντίστε η γραμμή που θα σχηματίσετε να είναι λεπτή και διακριτική.



5. Το eyeliner με χρώμα: Μια τάση για τις θαρραλέες! Το μαύρο eyeliner αντικαθίσταται από ελεκτρίκ χρώματα, όπως μπλε, πράσινο ή μωβ. Έτσι γίνεται πιο έντονο και θυμίζει τα βλέμματα των mods της δεκαετίας του '70. Μας κέρδισε το μπλε ρουά geometric eyeliner στο φθινοπωρινό show της Anna Sui και ξέρουμε ότι θα συνεχίσουμε να το φοράμε μέχρι και την άνοιξη. Μοναδικός κανόνας του look; "'Όσο πιο τολμηρή τόσο το καλύτερο!".


6. Πείτε Do στο διακριτικό: Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε για να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Όπως μας δίδαξε και ο οίκος Blumarine, το διακριτικό eyeliner είναι πάντα in fashion και σίγουρα αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή για τις πιο "κλασσικές" ή όσες φοβούνται να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Τραβήξτε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος του άνω βλεφάρου σας, τραβώντας την ελαφρώς προς τα έξω και προς τα πάνω. Τονίστε και το κάτω βλέφαρο, χρησιμοποιώντας ένα μολύβι ματιών, και ...έτοιμες!

http://www.glamourmagazine.gr