Υλικά600 γρ. κιμά κοτόπουλο
150 γρ. κιμά χοιρινό περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
1 αβγό
1 κ.γ.ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τους 2 κιμάδες και τους ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν
πολύ καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια,με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε επάνω στα ξυλάκια τα κεμπάπ
και τα βάζουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι-grill
ή στο μπάρμπεκιου.
Τα σερβίρουμε με ψημένες σουβλακόπιτες κομμένες σε κομμάτια,150 γρ. κιμά χοιρινό περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
1 αβγό
1 κ.γ.ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τους 2 κιμάδες και τους ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν
πολύ καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια,με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε επάνω στα ξυλάκια τα κεμπάπ
και τα βάζουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι-grill
ή στο μπάρμπεκιου.
κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, ντοματούλα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΗΜ: Για αρνίσια κεμπάπ θα χρειαστούμε:
600 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
100 γρ. χοιρινό κιμά επίσης 2 φορές περασμένο από τη μηχανή και κατά προτίμηση με αρκετό λίπος
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία παρασκευής με τα κεμπάπ κοτόπουλου μόνο
που σ’ αυτή την περίπτωση ψήνουμε σε δυνατή φωτιά.
ofono